
Hedelmäinen katkarapusalaatti
Hedelmäinen katkarapusalaatti & pirteä Vinho Verde
Kaipaatko lasiin ja lautaselle jotain raikasta ja kevyttä?
Katkarapujen, avokadon ja hedelmien yhdistelmä tekee tästä salaatista yksinkertaisen herkullisen – kevyt, mutta maukas vaihtoehto arkeen tai juhlaan.
Portugalista kotoisin oleva Vinho Verde on tunnettu keveydestään, raikkaasta hapokkuudestaan ja usein hennosta kuplivuudestaan, joka tekee siitä täydellisen vaihtoehton kevyille salaateille, rennolle illalliselle tai seurustelujuomaksi ystävien kanssa.
Hedelmäinen katkarapusalaatti
4 annosta | 20 min
Resepti: Taina Salovaara
Ainekset
Salaatti:
200 g katkarapuja
¼ verkkomelonia
1–2 avokadoa
½ punaista paprikaa
150 g viinirypäleitä
1 kerä jääsalaattia
Kastike:
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl raastettua sitruunan kuorta
1 tl dijoninsinappia
3 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeriaripaus pippuria
Ohje:
- Sulata katkaravut siivilässä.
- Sekoita kastikeainekset keskenään.
- Leikkaa meloni ja avokado kuutioiksi. Kuutioi paprika. Huuhdo viinirypäleet ja puolita halutessasi.
- Revi jääsalaatti suikaleiksi tarjoiluvadille. Lisää päälle hedelmät ja katkaravut. Kaada kastike salaatin päälle ja tarjoa heti hyvän leivän kanssa.




