

Chasselas Elevé en Fût de Chéne
Runsas ja paahteinen ruokaviini kesän grillaushetkiin.
Harvinaisempi tuttavuus, joka on valmistettu 100% Chasselas rypäleestä. Tämän lajikkeen viljely vähenee vuosi vuodelta Alsacessa. Rypäleet tulevat Alsacessa sijaitsevasta Hunawihrin kylästä ja sen lähialueilta. Alueen mosaiikkisen maaperän rikkaus tuo viiniin aivan erityistä luonnetta. Viiniä on kypsytetty 5 kuukautta tammessa.
Viini on väriltään kirkkaan vaaleankeltainen ja tuoksussa erottuu aavistus vaniljaa ja tuoretta tammea.
Maultaan viini on kuiva, täyteläinen ja keskihapokas. Tasapainoinen viini, jossa havaittavissa keltaista luumua, kypsiä sitruksia, hunajamelonia, kevyttä kermaisuutta ja tammisuutta.
Viini soveltuu erinomaisesti grillikauteen. Kokeile vaikkapa grillatun kanan, porsaanlihan, sienien tai munakoison parina. Viini nauttii myös kermaisten kastikkeiden seurasta.
Rypäleet: Chasselas

Cave Vinicole Hunawihr on vuonna 1954 perustettu osuuskunta, joka sijaitsee parhaalla Grand Cru-alueella Alsacessa. Osuuskuntaan kuuluu nykyisin yli sata viininviljelijää ja sen omistuksessa on noin 200 hehtaaria viinitarhoja, joista 80 prosenttia sijaitsee Hunawihrin kylässä ja lopun kylän lähiympäristössä. Viinintuotannossa kunnioitetaan Alsacen maaperän monimuotoisuutta ja kaikki viineihin käytettävät rypäleet tulevat talon omilta tarhoilta.
Viljelmät levittäytyvät vuorten tuntumaan, jossa ilmasto on kuivaa ja aurinkoista ja maaperä on rikasta. Ilmaston ja maaperän vaikutuksesta rypäleet kypsyvät hitaasti ja saavat upean monivivahteisen luonteen. Osuuskunta kuuluu 20 parhaimman Alsacen alueen viinintuottajan joukkoon ja heidän viininsä ovat voittaneet useita alan arvostetuimpia palkintoja.