Albert Bichot Saint-Véran 2012

Upea viini Bourgognesta

Alko - Albert Bichot Saint-Véran 2012 12,78€
Maa: Ranska Tuottaja: Albert Bichot Makutyyppi: Pirteä ja hedelmäinen Juomatyyppi: Valkoviinit
Albert Bichot Saint-Véran 2012
Rypale - Albert Bichot Saint-Véran 2012

Chardonnay

Kuiva Makea

Kuiva

Käyttösuositus: Punalihaiset kalat, grillatut tai paistetut vaaleat lihat, miedot juustot kuten esimerkiksi vuohenmaitojuusto. Erittäin raikas myös aperitiivina. Viiniä voidaan varastoida 3-5 vuotta.

Makutyyppi: Pirteä ja hedelmäinen

Ominaispiirteet

Rypäleet tulevat pitkäaikaisilta sopimusviljelijöiltä joiden viljelmiä Albert Bichot valvoo kuin omiaan. Viljelmät sijaitsevat Mâconissa, Saint-Veranin viljelmillä, eteläisessä Bourgognessa jossa maaperä on kalkkikiveä.

Viini on käynyt tarkkaan valikoidun hiivan kanssa 5-6 viikkoa lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Raikkauden, kukkaisuuden ja hedelmäisyyden takaamiseksi viini on myös kypsytetty terästankeissa. Tämän lisäksi sekoitukseen on lisätty pieni määrä tammessa kypsytettyä viiniä, jotta viini saisi hienostuneen ja tasapainoisen tammisuuden.

Alkoholi: 13,0 %

Sokeri: 3g / l

Väri: Syvä, vaalea oljenkeltainen

Tuoksu: Hedelmäinen, hieman kehittynyt, kypsää keltaista omenaa, persikkaa ja vienoa paahteisuutta

Maku: Kuiva, runsaan hedelmäinen Miellyttävää mausteisuutta ja pähkinäisyyttä,  keltaista luumua, kevyesti aprikoosia, voita ja upea mineraalisuus. Tasapainoinen, hyvä rakenne, antava ja raikas loppumaku.

Tuottaja:

Albert Bichot, Ranska

Bichotin perhe ja peuran päällä koristeltu sukuvaakuna on tunnettu Burgundissa jo vuodesta 1350.

Viinitalo sai alkunsa vuonna 1831 Bernard Bichotin perustaessa viinitalon Montheliéhen, joka sijaitsee parin kilometrin päässä Beaunesta. 1800 luvun lopulla Bernardin pojanpoika Albert Bichot johti yritystä vahvalla innolla ja vuonna 1912 hän siirsi yrityksen päämajan Beauneen, jossa se yhä tänä päivänäkin sijaitsee. Viinitalo on vuosien saatossa periytynyt isältä pojalle ja yhtiön johdossa on ollut vuodesta 1996 Albéric Bichot, joka edustaa perheen kuudetta sukupolvea.

Viinitalon omistuksessa on 245 hehtaaria maata, jotka jakautuvat neljään tilaan, arvostetuimmilla viininviljelyalueilla Bourgognessa. Alueet ulottuvat aina Chablista Côte d´Oren läpi eteläiseen Côte Chalonnaiseén. Viljelmillä harjoitetaan ympäristöä säästävää viininviljelyä jotta hedelmäinen maa säilyisi myös tuleville sukupolville.