Antica Fratta Franciacorta Brut

Hienostuneen hienovarainen DOCG Franciacorta

Alko - Antica Fratta Franciacorta Brut 28,78€
Maa: Italia Tuottaja: Antica Fratta Makutyyppi: Runsas ja paahteinen Juomatyyppi: Kuohuviinit
Rypale - Antica Fratta Franciacorta Brut

Chardonnay

Erittäin kuiva Makea

Erittäin kuiva

Käyttösuositus:  Juhla- ja maljajuomaksi, aperitiiviksi. Soveltuu erinomaisesti paistettujen tai grillattujen punalihaisten kalojen ja selkeämakuisten vaaleiden liharuokien seuraan.Tarjoilulämpötila 6-8°C.

Makutyyppi: Runsas ja paahteinen

Ominaispiirteet

Kuiva, mutta runsaan hedelmäinen ja paahteinen maku toistaa tuoksun aromit.  Reilusti kukkaisen parfyymisiä vivahteita ja yrttien aromeja. Viiniä ryhdittää pehmeät kuplat ja roteva maku. Harmoninen ja laadukas kuohuviini.

Alkoholi: 13 %

Sokeri: 6g / l

Väri: Vaalean keltainen, upea helmivana

Tuoksu: Elegantti, raikas, hedelmää ja kukkaisuutta

Maku: Erittäin kuiva, sitruksinen, hapokas, eloisa, raikas, pitkä, elegantti

Tuottaja:

Antica Fratta, DOCG Franciacorta, Lombardia, Italia

Aina perustamisestaan lähtien tämä Monticelli Brusantin Fratta alueella sijaitseva viininvalmistamo on nauttinut hyvästä maineesta. Viininvalmistamon historia ulottuu 1800-luvun puoliväliin asti, jolloin Pyhän ristin Ritari, Luigi Rosetti, teki siitä maakunnan suurimman ja hienoimman.

Valtavat viinikellarit muodostuvat neljästä toisensa leikkaavasta tunnelista, jotka on järjestetty kreikkalaisen ristin muotoon. Kellari sai lempinimekseen, el cantinù, suuri kellari. Luigi Rosettin kuoleman jälkeen viinitalo siirtyi omistajalta toiselle ja oli välillä myös hylättynä. 1979 viininvalmistamo heräsi uuteen loistoon ja kukoistukseen kun Antica Fratta perustettiin.