Antica Fratta Franciacorta Essence Rose Brut 2009

Huiken laadukas rosé

Alko - Antica Fratta Franciacorta Essence Rose Brut 2009 31,89€
Avainsana: FranciacortaKuohuviinirosé Maa: Italia Tuottaja: Antica Fratta Makutyyppi: Vivahteikas ja ryhdikäs Juomatyyppi: Kuohuviinit
Rypale - Antica Fratta Franciacorta Essence Rose Brut 2009

Chardonnay, Pinot Noir

Erittäin kuiva Makea

Erittäin kuiva

Käyttösuositus: Tyylikäs ja ryhdikäs kuohuviini toimii mainiosti myös ruokakuohuvana esimerkiksi paistetun tai grillatun vaalean lihan ja punalihaisten kalaruokien kanssa.

Makutyyppi: Vivahteikas ja ryhdikäsOminaispiirteet

Italian arvostetuin kuohuviini Franciacorta tehdään perinteisellä samppanjan valmistus menetelmällä. Parhaimmillaan Franciacortan laatu, kuten tämänkin viinin kohdalla, on huikeaa. Antica Fratta Franciacorta Essence Rosé Brut 2009 -viini on tuotettu 60% Chardonnay- ja 40% Pinot Noir -lajikkeista. Viiniä on kypsytetty yli 42 kuukautta, joista 30 kuukautta hiivojen kanssa ”sur lie”.

Alkoholi: 13,0 %

Sokeri: 4 g/l

Hapot: 6,3 g/l

Väri: Kauniin hailakan lohenpunainen

Tuoksu: Intensiivinen, punaisia marjoja

Maku: Kuiva, hienostunut, monitahoinen, intensiivinen, paahteinen, hyvä rakenne, tasapainoinen, miellyttävä, viipyvä

Tuottaja:

Antica Fratta, DOCG Franciacorta, Lombardia, Italia

Aina perustamisestaan lähtien tämä Monticelli Brusantin Fratta alueella sijaitseva viininvalmistamo on nauttinut hyvästä maineesta. Viininvalmistamon historia ulottuu 1800-luvun puoliväliin asti, jolloin Pyhän ristin Ritari, Luigi Rosetti, teki siitä maakunnan suurimman ja hienoimman.

Valtavat viinikellarit muodostuvat neljästä toisensa leikkaavasta tunnelista, jotka on järjestetty kreikkalaisen ristin muotoon. Kellari sai lempinimekseen, el cantinù, suuri kellari. Luigi Rosettin kuoleman jälkeen viinitalo siirtyi omistajalta toiselle ja oli välillä myös hylättynä. 1979 viininvalmistamo heräsi uuteen loistoon ja kukoistukseen kun Antica Fratta perustettiin.

Aihealueet: