Castellblanc Cava Seco

Pehmeäkuplainen ja ryhdikäs cava, joka sopii lähes joka tilanteeseen.

Alko - Castellblanc Cava Seco 10,99€
Avainsana: castellblancCavaespanjaKuohuviini Maa: Espanja Tuottaja: Castellblanc Makutyyppi: Pehmeä ja kepeä Juomatyyppi: Kuohuviinit
Rypale - Castellblanc Cava Seco

Macabeo, Parellada, Xarel.lo

Erittäin kuiva Makea

Puolikuiva

Käyttösuositus: Loistava onnittelukuohuviini, joka sopii lähes jokaiseen makuun. Sellaisenaan seurusteluun, mutta myös selkeämakuisten kala- ja äyriäisruokien seuraan.

Makutyyppi: Pehmeä ja kepeä

Ominaispiirteet

Pehmeäkuplainen ja ryhdikäs cava, joka sopii lähes joka tilanteeseen.

Alkoholi: 11,5 %

Sokeri: 9.0 g/l

Hapot: 5.9 g/l

Tuoksu: Raikas ja hedelmäinen

Maku: Puolikuiva, keskihapokas, päärynäinen, keltaluumuinen, kevyen paahteinen, hennon yrttinen

⭐⭐⭐ ”Laadukas ja hyvin tehty”- Viinilehti

Tuottaja:

Castellblanc, Espanja

Castellblanc, ”valkoinen linna”, on yli satavuotias cavatalo Espanjan tärkeimmän kuohuviinialueen sydämessä, Sant Sadurni d’Anoiassa, vain puolen tunnin junamatkan päässä Barcelonasta. Pareran perhe perusti Castellblancin kylän keskustaan jo vuonna 1908 tehden siitä yhden vanhimmista cavataloista. Barcelonassa oli maailmannäyttely vuonna 1929, missä Pareran perhe esitteli viinejään kaikkien muiden ihmeiden lomassa. Se avasi portit suuremmalle kysynnälle ja kasvulle. 1970-luvulle tultaessa Castellblancin cavojen kysyntä oli niin suurta, että talo muutti ahtaaksi käyneestä keskustasta Sant Sadurni d’Anoian kylän liepeille suurempiin tiloihin, missä cavat valmistetaan vielä tänäänkin.
Castellblanc on yli vuosisadan mittaisessa historiassaan ollut pioneeritalo tuoden parempia tekniikoita kuohuviininvalmistukseen. Nykyään Castellblanc pyrkii jokaisen pullon ja lasillisen kohdalla puhtauteen, raikkauteen ja ilon tuomiseen.

Aihealueet: