Castellblanc Organic Cava Brut Nature

Alko - Castellblanc Organic Cava Brut Nature 13,98€
Rypale - Castellblanc Organic Cava Brut Nature

Macabeo, Chardonnay

Erittäin kuiva Makea

Erittäin kuiva

Käyttösuositus: Maljakuohuviini, aperitiivi, seurusteluun, paistetut tai grillatut kalat täyteläisten kastikkeiden kera.

Makutyyppi: Vivahteikas ja ryhdikäs

Ominaispiirteet

Paahteinen ja runsas ”brut nature” luomukuohuviini joka ei sisällä lainkaan lisättyä sokeria.

Alkoholi: 11,5 %

Sokeri: 1.0 g/l

Hapot: 5.0 g/l

Väri: Vaalea, vihertävänkeltainen

Tuoksu: Raikas ja hedelmäinen

Maku: Erittäin kuiva, puhdaspiirteinen, tasapainoinen, hapokas, sitruksinen, raparperinen, keltaluumuinen, pähkinäinen, kevyen paahteinen

Tuottaja:

Castellblanc, Espanja

Castellblanc, ”valkoinen linna”, on yli satavuotias cavatalo Espanjan tärkeimmän kuohuviinialueen sydämessä, Sant Sadurni d’Anoiassa, vain puolen tunnin junamatkan päässä Barcelonasta. Pareran perhe perusti Castellblancin kylän keskustaan jo vuonna 1908 tehden siitä yhden vanhimmista cavataloista. Barcelonassa oli maailmannäyttely vuonna 1929, missä Pareran perhe esitteli viinejään kaikkien muiden ihmeiden lomassa. Se avasi portit suuremmalle kysynnälle ja kasvulle. 1970-luvulle tultaessa Castellblancin cavojen kysyntä oli niin suurta, että talo muutti ahtaaksi käyneestä keskustasta Sant Sadurni d’Anoian kylän liepeille suurempiin tiloihin, missä cavat valmistetaan vielä tänäänkin.
Castellblanc on yli vuosisadan mittaisessa historiassaan ollut pioneeritalo tuoden parempia tekniikoita kuohuviininvalmistukseen. Nykyään Castellblanc pyrkii jokaisen pullon ja lasillisen kohdalla puhtauteen, raikkauteen ja ilon tuomiseen.

Aihealueet: