Frangelico

Irresistibly Nutty

Alko - Frangelico 22,95€
Avainsana: Likööri Juomatyyppi: Likööri
Rypale - Frangelico

Hasselpähkinä

Käyttösuositus: Sopii nautittavaksi sellaisenaan, jäiden kera, kahvidrinkkinä, jäätelön kanssa kastikkeena ja lukemattomissa erilaisissa juomasekoituksissa.

Ominaispiirteet

Frangelico on perinteinen hasselpähkinälikööri, jonka alkuperä juontaa juurensa yli kolmensadan vuoden päähän. Liköörin synnyinseutu sijoittuu Pohjois-Italian Piemonteen, jossa paikalliset fransiskaanimunkit valmistivat likööriä villinä kasvaneista hasselpähkinöistä ja muista alueen aineksista. Frangelico valmistetaan edelleen saman vanhan reseptin mukaan. Liköörin nimi on osa paikallista legendaa – lyhenne Fra. Angelico, erakko munkki, jonka uskotaan asuneen upeilla Piemonten kukkuloilla 1700-luvulla.  pullon muoto muistuttaa liköörin historiasta. Se on kuin munkin kaapu jonka vyötärölle on solmittu köysi. Se on tae aitoudesta ja laadusta yhdistäen historian nykypäivään.

Alkoholi: 20,0 %

Sokeri: 210 kca/100 ml

Väri: Kirkas, vaalean kultainen

Tuoksu: Voimakkaan pähkinäinen, jossa vaniljan, kaakaon, kahvin ja yrttien aromeja.

Maku: Frangelicon sopii nautittavaksi sellaisenaan, jäiden kera, kahvidrinkkinä, jäätelön kanssa kastikkeena ja lukemattomissa erilaisissa juomasekoituksissa. Frangelico & Lime – Frangelico, puristettu limemehu, jääpalat!

Tuottaja:

Aihealueet: