Hunawihr Riesling Lieu-Dit Muehlforst 2017

Alko - Hunawihr Riesling Lieu-Dit Muehlforst 2017 14,99€
Rypale - Hunawihr Riesling Lieu-Dit Muehlforst 2017

Riesling

Kuiva Makea

Kuiva

Käyttösuositus: Aperitiiviksi, salaattien, kevyiden kalaruokien, äyriäisten, rapujen ja miedompien itämaisten ruokien kanssa.

Makutyyppi: Pirteä ja hedelmäinenOminaispiirteet

Muehlforstin 3,5 hehtaarin viljelmillä on kasvatettu viiniköynnöksiä jo vuodesta 1284.  Alueen ilmasto on suotuisa viininviljelylle, runsaan auringon ja vähäsateisuuden ansiosta.

Lieu Dit on epävirallinen luokitus ja se on ensiaskel kohti Gran Cru luokitusta, jonka saavuttamiseen menee 10-15 vuotta. Tänä aikana on viljelmiä hoidettava kaikin tavoin kuten Grand Cru viljelmiä INAO:n tarkan valvonnan alla.

Viiniä on käytetty lämpökontrolloidussa terässäiliössä 15 päivää, jonka jälkeen sitä on varastoitu 9 kuukautta ennen pullotusta.

Alkoholi: 13 %

Sokeri: 9 g/l

Hapot: 7.4 g/l

Väri: Keltainen, hieman kehittynyt

Tuoksu: Hedelmäinen, hennon kukkea

Maku: Kuiva, hapokas, aprikoosinen, viheromenainen, hennon päärynäinen, kevyen mausteinen

Tuottaja:

Cave Vinicole de Hunawihr, Ranska

Cave Vinicole de Hunawihr on vuonna 1954 perustettu osuuskunta, joka sijaitsee Hunawihrin kylässä, Colmarin kaupungista pohjoiseen, Haut Rhin-departmentissa. Sen omistuksessa on 200 hehtaaria viinitarhoja, joista 80 % sijaitsee Hunawihrin kylässä. Viljelmät levittäytyvät vuorten tuntumaan, jossa maaperä on savea ja merkeliä. Cave Vinicole Hunawihr myy vuosittain noin kaksi miljoonaa pulloa viiniä, joista 25 % menee vientiin. Osuuskunta kuuluu 20:nen parhaimman Alsacen alueen viinintuottajan joukkoon.

Aihealueet: