Laurent-Perrier La Cuvée Champagne Brut

Monikäyttöinen, tyylikäs ja raikas samppanja!

Alko - Laurent-Perrier La Cuvée Champagne Brut 49,50€
Avainsana: samppanja Maa: Ranska Tuottaja: Laurent-Perrier Makutyyppi: Vivahteikas ja ryhdikäs Juomatyyppi: Kuohuviinit
Rypale - Laurent-Perrier La Cuvée Champagne Brut

Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier

Erittäin kuiva Makea

Erittäin kuiva

Käyttösuositus: Parhaimmillaan hyvin viilennettynä 8-10 ºC. Aperitiivina, juhlamaljana, hienojen ja keveiden kala- ja äyriäisruokien seurana.

Makutyyppi: Vivahteikas ja ryhdikäs

Ominaispiirteet

Laurent-Perrier La Cuvée Brut on osoitus Laurent-Perrierin raikkaasta ja puhtaasta samppanjanvalmistustyylistä. Sen makua hallitsee Chardonnay-rypäle, jota saattaa olla sekoituksessa jopa yli 50 %. Viiniä kypsytetään hiivojensa kanssa kolmen vuoden ajan ja siihen lisättävän sokerin (dosage) määrä on hyvin vähäinen, jotta viinin luonnollinen raikkaus ja tasapaino säilyvät.

Alkoholi: 12,0 %

Sokeri: 10g/l

Väri: Puhdas kullankeltainen

Tuoksu: Tyylikäs, raikas, hedelmäinen ja hieman kehittynyt. Siitä voi erottaa kypsää omenaa, sekä paahteisia ja kermaisia vivahteita.

Maku: Kuiva ja hapokas. Hedelmäisyyttä, yrttisyyttä, persikkaa, sitrusmaista hapokkuutta ja upeaa mineraalisuutta. Pehmeä suutuntuma ja pitkä, tasainen jälkivaikutelma.

Tuottaja:

Laurent-Perrier, Ranska

Laurent-Perrierin samppanjatalo on perustettu vuonna 1812 ja se sijaitsee Tours-sur-Marnessa Champagnen alueen sydämessä. Vuonna 1948 samppanjatalon johtoon astui Bernard Nonancourt ja Laurent-Perrierista kasvoi maailman neljänneksi suurin samppanjan tuottaja. Nykyisin talon johdossa ovat Bernardin tyttäret Alexandra ja Stephanie jatkaen isänsä viitoittamalla tiellä.

Aihealueet: