Marques de Riscal Reserva
Riojan lahja viinimaailmalle



Graciano Mazuelo Tempranillo
Kevyt Erittäin täyteläinen
Käyttösuositus: Monikäyttöinen lihaviini
Makutyyppi: Vivahteikas ja kehittynyt
Ominaispiirteet
Viinin aromeista löytyy miellyttävää kuivattua hedelmäisyyttä, viikunaa, tummaa luumua sekä tummia marjoja, yhdistettynä tyylikkääseen nahkaisuuteen sekä tammen tuomaan mausteisuuteen.
Marques de Riscal Reservassa on napakat tanniinit sekä hapokkuus, jotka tasapainottavat hienosti erityisesti rasvaisempia liharuokia.
Alkoholi: 14.0 %
Hapot: 5.3 g/l
Väri: Vaalea, vihertävänkeltainen
Tuoksu: Kehittynyt, makean mausteinen, paahteinen ja nahkainen, kuivattuja hedelmiä kuten taateleita ja luumuja.
Maku: Runsas, kehittynyt, makean mausteinen, marjaisen hapokas, moniulotteinen, pehmeä ja silkkinen.
Tuottaja:
Marques de Riscal, Espanja
Marqués de Riscalin viinitalon perusti Riscalin markiisi Camilo
Hurtado de Amézagai vuonna 1860. Markiisi asui pitkään
Bordeaux´ssa ja palatessaan Riojaan, hän toi mukanaan
ranskalaisia rypälelajikkeita ja ranskalaistyylisen
viininvalmistustaidon. Riscalin viinitalo hyödynsi ensimmäisenä
Riojassa ranskalaisia viininviljelytekniikoita.
Riscalin perheyhtiö toimii Elciegossa, jonne on valmistunut
syksyllä 2006 upea Wine City. Wine Cityssä voi tutustua sekä Riscalin viininvalmistuksen historiaan, että nauttia ensiluokkaisista hotelli- ja ravintolapalveluista tai Vinotheraphy –
kylpylähoidoista. Se onkin erittäin suosittu nähtävyys Riojassa.
Marqués de Riscalin viinit ovat saaneet useita arvostettuja
palkintoja maailmalla, ja yksi tärkeimmistä on ensimmäinen
tuottaja Ranskan ulkopuolelta, jolle on myönnetty ”Diplôme
d´Honneur” XIII Exposition de Bordeaux´ssa vuonna 1895.
Tämä kunnianosoitus on painettuna Riscalin etiketeissä.