Piccini 1882 Extra Dry

Täydellinen kuohuviini rentoihin juhliin ja illanistujaisiin!

Alko - Piccini 1882 Extra Dry 11,58€
Maa: Italia Tuottaja: Tenute Piccini Makutyyppi: Pirteä ja hedelmäinen Juomatyyppi: Kuohuviinit
Rypale - Piccini 1882 Extra Dry

Glera, Chardonnay

Erittäin kuiva Makea

Erittäin kuiva

Käyttösuositus: Nautitaan hyvin viilennettynä. Juuri täydellinen kuohuviini rentoihin juhliin ja illanistujaisiin. Sopii myös vaikkapa grillatun kalan seuraksi. Mainio kuohuviini Bellinin ja Mimosan valmistukseen Aperol Spritzia unohtamatta!

Makutyyppi: Pirteä ja hedelmäinen

Ominaispiirteet

Piccini 1882 Spumante on nimetty viinitalon perustamisvuoden mukaan. Makumaailma vastaa Proseccoa. Se on puhdas ja tuore, kevyt ja hedelmäinen – Juuri sellainen kuin italialaisen kuohuviinin pitääkin olla!

Valmistettu Charmat-menetelmällä, Glera ja Chardonnay-rypäleistä (75%/25%), jotka tulevat Triveneton alueelta.

Alkoholi: 11,0 %

Sokeri: 13 g/l

Väri: Vaaleankeltainen

Tuoksu: Hedelmäinen, raikas, sitruksinen

Maku: Kuiva. Huomattavan hedelmäinen, sitrusta ja trooppisia hedelmiä. Pirteän hapokas ja hienot kuplat.

Tuottaja:

Tenute Piccini, Italia

Toscanan tunnetuimman viinitalon Tenute Piccinin historia ulottuu vuoteen 1882.  Angiolo Piccini perusti pienen, vain 7 hehtaaria käsittävän viinitalon, Chiantin alueella sijaitsevaan Castellinan kylään.

Noista päivistä alkaen on Piccinin perheen johtotähtenä ollut Angiolon intohimo viininvalmistukseen. ”Tärkeää ei ole se kuinka paljon tekee, vaan  kuinka intohimoisesti tekee”. Tätä ideologiaa seurataan edelleen yli 125 vuotta myöhemmin jo neljännessä sukupolvessa. Viinitalo on kasvanut jo 400 hehtaaria kattavaksi ja yhdeksi tunnetuimmista toscanalaisista viinitaloista maailmalla.

Tänä päivänä Piccini käsittää neljä erillistä tilaa jotka kaikki sijaitsevan Toscanan pääviinialueilla. Castellinan Chianti´ssa sijaitsevan Tenute Piccinin lisäksi yritykseen kuuluvat tilat Frattoria di Valiano Castelnuovo Berardengassa, Villa al Cortile Estate Montalcinossa ja Tenuta Moraia Maremmassa.