Piccini Prosecco Extra Dry

Prosecco upeassa "Venetian Dress" pullossa

Alko - Piccini Prosecco Extra Dry 14,49€
Rypale - Piccini Prosecco Extra Dry

Glera

Erittäin kuiva Makea

Kuiva

Käyttösuositus: Upea malja- ja seurusteluviini. Sopii monenlaisen tarjottavan kanssa aina oliiveista koviin juustoihin. Ihastuttava makeanveden kalojen tai muiden merenherkkujen kanssa. Prosecco on helppo yhdistää monenlaiseen ruokaan ja se sopiikin mainiosti ympärivuotiseksi ruokaviiniksi. Kaunis pullo on myös näyttävä lahja ja juhlapöydän sulostuttaja.

Makutyyppi: Pirteä ja hedelmäinen

Ominaispiirteet

Ihastuttava, upeassa pullossa oleva prosecco on kuiva, raikas, hienostuneen hedelmäinen, mukavan hapokas ja ryhdikäs. Valmistettu Trevison kukkuloilla kasvaneista Glera-rypäleistä, Charmant-menetelmällä. Kypsytetty tavanomaista pidempään paineistetussa tankissa, hiivojen kanssa ”sur latte”

Alkoholi: 11 %

Sokeri: 14 g/l

Hapot: 5,5 g/l

Väri: Vaaleankeltainen

Tuoksu: Syvän hedelmäinen. Omenaa, sitruunaa ja greippiä.

Maku: Kuiva, hapokas, hedelmäinen, kukkainen, ryhdikäs

Tuottaja:

Tenute Piccini, Italia

Toscanan tunnetuimman viinitalon Tenute Piccinin historia ulottuu vuoteen 1882.  Angiolo Piccini perusti pienen, vain 7 hehtaaria käsittävän viinitalon, Chiantin alueella sijaitsevaan Castellinan kylään.

Noista päivistä alkaen on Piccinin perheen johtotähtenä ollut Angiolon intohimo viininvalmistukseen. ”Tärkeää ei ole se kuinka paljon tekee, vaan  kuinka intohimoisesti tekee”. Tätä ideologiaa seurataan edelleen yli 125 vuotta myöhemmin jo neljännessä sukupolvessa. Viinitalo on kasvanut jo 400 hehtaaria kattavaksi ja yhdeksi tunnetuimmista toscanalaisista viinitaloista maailmalla.

Tänä päivänä Piccini käsittää neljä erillistä tilaa jotka kaikki sijaitsevan Toscanan pääviinialueilla. Castellinan Chianti´ssa sijaitsevan Tenute Piccinin lisäksi yritykseen kuuluvat tilat Frattoria di Valiano Castelnuovo Berardengassa, Villa al Cortile Estate Montalcinossa ja Tenuta Moraia Maremmassa.

Aihealueet: