Piccini Prosecco Extra Dry
Eloisa ja raikas Prosecco



Glera
Erittäin kuiva Makea
Käyttösuositus: Upea viini antipastin kera. Sopii monenlaisen tarjottavan kanssa aina oliiveista koviin juustoihin. Ihastuttava makeanveden kalojen tai muiden merenherkkujen kanssa. Prosecco on helppo yhdistää monenlaiseen ruokaan ja se sopiikin mainiosti ympärivuotiseksi ruokaviiniksi.
Makutyyppi: Pirteä ja hedelmäinen
Ominaispiirteet
Tämä ihastuttava ja helposti lähestyttävä prosecco on tuore, hedelmäinen, eloisa ja leikkisä. Prosecco on Trevisolle sama asia kuin Chianti on Toscanalle – Elämäntapa ja kulttuurinen perintö johon vuosisatojen takaiset traditiot ovat jättäneet jälkensä. Prosecco ja Chianti kuvaavat italialaista elämänasennetta. Ne kutsuvat nauttimaan ruuasta ja viinistä ystävien ja perheen kesken, rentoutumaan ja nauttimaan la dolce vita!
Piccini Prosecco on valmistettu Charmat-menetelmällä, Glera-rypäleistä, jotka tulevat Trevison alueelta.
Alkoholi: 11,0 %
Sokeri: 15 g/l
Väri: Vaaleankeltainen
Tuoksu: Syvän hedelmäinen. Omenaa, sitruunaa ja greippiä.
Maku: Erittäin kuiva, hedelmäinen, eloisa, raikas, sitruksinen.
Tuottaja:
Tenute Piccini, Italia
Toscanan tunnetuimman viinitalon Tenute Piccinin historia ulottuu vuoteen 1882. Angiolo Piccini perusti pienen, vain 7 hehtaaria käsittävän viinitalon, Chiantin alueella sijaitsevaan Castellinan kylään.
Noista päivistä alkaen on Piccinin perheen johtotähtenä ollut Angiolon intohimo viininvalmistukseen. ”Tärkeää ei ole se kuinka paljon tekee, vaan kuinka intohimoisesti tekee”. Tätä ideologiaa seurataan edelleen yli 125 vuotta myöhemmin jo neljännessä sukupolvessa. Viinitalo on kasvanut jo 400 hehtaaria kattavaksi ja yhdeksi tunnetuimmista toscanalaisista viinitaloista maailmalla.
Tänä päivänä Piccini käsittää neljä erillistä tilaa jotka kaikki sijaitsevan Toscanan pääviinialueilla. Castellinan Chianti´ssa sijaitsevan Tenute Piccinin lisäksi yritykseen kuuluvat tilat Frattoria di Valiano Castelnuovo Berardengassa, Villa al Cortile Estate Montalcinossa ja Tenuta Moraia Maremmassa.