Undurraga Brut
Undurraga Brut on kuiva mutta hedelmäinen kuohuviini, jossa on juhlavat kuplat. Aromeissa on sitruunaa, persikkaa ja keväistä vihreää yrttisyyttä, joka toistuu myös maussa. Suussa kuplat ja mineraalisuus tuovat mieleen suolaisen Tyynen valtameren, mutta runsas hedelmäisyys ja kuin hiirenkorvalla olevien koivunlehtien raikkaus tasapainottavat viiniä hienosti. Sauvignon Blancin käyttö tekee Undurraga Brutista virkistävän ja erottuvan kuohuviinin, jota on ilo nauttia niin arkena kuin juhlahetkinäkin. Maltillinen hinta korostaa Undurraga Brutin huoletonta iloisuutta, joka on helppo jakaa!
Rypäleet: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir
Käyttösuositus: Seurusteluun, runsaat kala- ja äyriäisruoat. Myös täyteläiset salaatit.
Carlos Concha – mies viinin takana
Viinin rakastaja ja lahjakas viininvalmistaja
Carlos on yksi Viña Undurragan ”vanhimmista” jäsenistä ja hän onkin työskennellyt viinitalossa jo vuodesta 2006 lähtien. Carlos on päävastuussa koko Undurragan kuohuviinikategoriasta ja luonnollisesti lahjakkaalla viinintekijällä on näppinsä pelissä monissa muissakin Undurragalla tuotetuissa viineissä.
Undurraga Brut valmistetaan kolmesta eri rypäleestä, joista jokainen viihtyy viileän Tyynenmeren äärellä Chilen rannikolla. Rypäleet kerätään käsin tarhoilta, joiden maaperä tuo viinin mineraalisuutta. Puolet rypäleistä on samaa rypälettä kuin parhaimmissa samppanjoissakin, eli Chardonnayta, 45% kuohuviineissä harvinaista Sauvignon Blancia, ja pieni loppuosa on punaista Pinot Noir -lajiketta, josta käytetään vain vaalea mehu.
Undurraga Brut on kypsynyt pitkään hiivasakkansa päällä, mikä tuo sille miellyttävän suutuntuman ja eloisat kuplat.
Viña Undurraga on Chilen vanhimpia ja arvostetuimpia viinitaloja. Viinitalo perustettiin jo vuonna 1875 lähelle maan pääkaupunkia, Santiago de Chileä. Talon perustaja Francisco Undurraga Vicuna toi Euroopasta viiniköynnöksiä suljetuissa lyijykapseleissa, kuten Cabernet Sauvignonia ja Pinot Noiria Ranskasta sekä Rieslingiä ja Gewürztramineria Saksasta. Hän myös osti aseiden pakkauskäytössä ollutta tammipuuta Chilen armeijalta ja palkkasi tynnyrintekijän valmistamaan niistä viinitynnyreitä. Varsinaisen viinitalon suunnittelu ja rakennutti ranskalainen jo siihen aikaan hyvin kuuluisa arkkitehti Henri Dubois. Vielä nykyäänkin viinitalo on vilkas turistinähtävyys jo pelkästään arkkitehtonisen arvonsa vuoksi. Pioneeritalon mainetta lisää sekin, että Undurraga oli ensimmäinen talo, joka vei chileläistä viiniä ulkomaille – vuonna 1903 Yhdysvaltoihin. Undurragan viinitalo kasvoi läpi vuosikymmenten ja kaunis rakennus on houkuttanut kuuluisia vieraita kuninkaista ja valtionpäämiehistä Hollywood-tähtiin ja Neil Armstrongiin.
Toiminnan alkupuolella Viña Undurragan palkituin viini oli Rhin de Undurraga, joka oli nimenomaan Saksasta tuoduista köynnöksistä tehty valkoviini. Viinin nimessäkin Rhin viittaa Reinin jokeen, joka virtaa kuuluisimpien viinialueiden läpi Saksassa. Vuonna 1975 talo aloitti kuohuviinin valmistuksen. Undurragan menestys ja pitkä historia valkoviinien ja kuohuviinien valmistuksessa todistaa talon tinkimätöntä laatua ja Chilen monimuotoisuutta viinin viljelyssä. Nykyään, 145 vuotta perustamisen jälkeen, Viña Undurragalla omia viinitarhoja Chilen parhailla paikoilla, ja tekee myös erinomaisia arvioita saaneita monipuolisia punaviinejä.