
Uuniperunat kahdella täytteellä
kylmäsavuporo ja mäti & vivahteikas Crémant
Uuniperuna on yksi niistä ruoista, jotka onnistuvat aina – yksinkertainen, täyteläinen ja monikäyttöinen. Kun pinnalta rapeaksi paahdettu peruna saa seurakseen kaksi täytettä, kylmäsavuporon ja mädin, syntyy herkku, joka maistuu yhtä hyvin juhla-alkupalana kuin rennossa illanistujaisessa.
Lasissa kuplii Gratien & Meyer Crémant de Loire Brut, klassinen ranskalainen kuohuviini, joka on raikkaan hapokas ja tyylikkään mineraalinen. Se leikkaa täytteiden kermaisuutta ja korostaa mädin suolaisuuden hienostuneesti – juuri niin kuin hyvä kuohuviini tekee.
Pienempi pullokoko – elegantti valinta kahdelle
Saatavilla myös pienempi, 0,375 litran puolikas pullo, joka on loistava valinta silloin, kun haluat nauttia kuohuviiniä ilman, että koko pullo jää yli. Se sopii täydellisesti kahdelle hengelle, maistiaishetkiin tai kun haluat viimeistellä ruokahetken lasillisella laadukasta kuohuviiniä.
Puolikas pullo on myös käytännöllinen ja ympäristöystävällinen vaihtoehto – vähemmän hävikkiä, enemmän harkittua nautintoa. Laatu säilyy yhtä hyvänä, mutta annoskoko on sopiva.
Uuniperunat kahdella täytteellä
6 annosta | 45 min
Resepti: Taina Salovaara
Ainekset
Perunat:
1 kg pieniä perunoita (esim. Puikula)
öljyä
sormisuolaa
Mätitäyte:
100 g ranskankermaa
100 g tuorejuustoa
½ punasipulia
100 g mätiä
Kylmäsavuorotäyte:
50 g kylmäsavuporoa
100 g tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
1–2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria
3 rkl ruohosipulia
Ohje
- Valmistele perunat:
Pese ja puolita perunat. Sivele leikkuupinnat öljyllä ja mausta sormisuolalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja sisus pehmeä. - Tee mätitäyte:
Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma kuohkeaksi. Sekoita joukkoon puolet mädistä ja hienonnetusta punasipulista. Säästä osa viimeistelyyn. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa. - Valmista porotäyte:
Hienonna kylmäsavuporo. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Lisää poro, piparjuuritahna ja osa ruohosipulista. Mausta mustapippurilla. - Viimeistele ja tarjoile:
Anna perunoiden jäähtyä hieman. Jaa täytteet perunoiden pinnalle. Viimeistele mäti-perunat lopulla mädillä ja punasipulilla, sekä poroperunat ruohosipulilla ja pororouheella.