Kuohuviinipulloa avatessa kannattaa aina noudattaa erityistä varovaisuutta.
Kuohuviinipullon sisällä vallitsevan paineen vuoksi korkki voi lentää valtavalla voimalla, vieden mukanaan myös herkullisen sisällön. Tärkeintä on pullon huolellinen viilennys ennen avaamista. Anna pullon levätä jääkaapissa hyvän aikaa ennen avaamista.
Avattaessa pullo suunnataan aina pois ihmisistä.
Poista ensin pullon suuosaa suojaava metallikapseli. Ota sitten pullosta napakka ote ja 45 asteen kulmassa sormella tukien avaa metallisuljin. Kun metallisuljin on rauhallisesti poistettu, on korkin vuoro.
Korkista varmistaen, lähde kääntämään pulloa myötäpäivään, edelleen pitäen pullo 45 asteen kulmassa. Käännä aina pulloa, älä korkkia. Jarruta hitaasti irtoavaa korkkia.
Pulloa ei ole tarkoitus poksauttaa auki vaan parhaimmillaan pullon suulta kuuluu vaimea pihahdus korkin avautuessa.
Kuohuviinipullon avaaminen miekalla, kannattaa suosiolla jättää kokeneille ja ainoastaan, kun kyseessä on aito samppanja, muiden kuohuviinien pullot eivät välttämättä kestä näyttävää avaamista räjähtämättä.