Riojan punaviini ja rustiikkinen raakamakkarapasta

10.10.2025 - Kategoriat: Ruokareseptit

Raakamakkarapasta hurmaa yksinkertaisuudellaan

Raakamakkarapasta on täydellinen ruoka silloin, kun haluat jotakin mehevää, helppoa ja täynnä makua.
Rapea pekoni, mehevä raakamakkara ja pehmeästi sitruunalla ja parmesaanilla viimeistelty kastike muodostavat pastan, joka on yhtä aikaa rento ja täyteläinen – juuri sellainen, joka maistuu arki-illassa hyvän punaviinilasillisen kera.

Tämän ruoan rinnalle sopii täydellisesti Montecillo Crianza, klassinen Riojan punaviini Espanjasta, joka on täynnä hedelmäisyyttä, mausteisuutta ja lempeää tammisuutta.

Raakamakkarapasta

4 annosta | 25 min
Resepti: Taina Salovaara

Ainekset

300 g pastaa
400 g raakamakkaroita
100 g pekonia
2 keltuaista
½ dl valkoviiniä
½ dl pastan keitinlientä
50 g parmesaaniraastetta
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 tl mustapippuria
½ dl hienonnettua lehtipersiljaa

Ohje

  1. Valmistele ainekset: Pilko pekoni ja raasta parmesaani sekä sitruunan kuori. Hienonna lehtipersilja. Sekoita keltuaiset ja valkoviini keskenään.

  2. Keitä pasta:Laita pasta kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen hieman keitinvettä.

  3. Paista makkarat ja pekoni: Paista pekoni rapeaksi pannulla. Puserra makkaramassaa kuorestaan pieniksi palloiksi pannulle ja paista, kunnes ne ovat saaneet väriä ja kypsyneet.

  4. Tee kastike: Lisää pannulle keitinlientä ja viini-keltuaisseos. Sekoita joukkoon sitruunankuori ja mustapippuri.

  5. Viimeistele: Lisää valutettu pasta, persilja ja parmesaani pannulle. Sekoita nopeasti kuumalla lämmöllä, jotta kastike muuttuu samettiseksi ja kiiltäväksi. Tarjoa heti.