
Hirviwallenberg ja puolukkakastike – täydellinen pari Marques de Arienzo Gran Reserva -viinin kanssa
Kaksi klassikkoa – Wallenbergin pihvi ja riojan täyteläinen punaviini
Hirvenliha on suomalaisen keittiön aarteita – puhdasta, aromikasta ja syvän makuista. Kun siitä valmistaa pehmeän ja mehevän Hirviwallenbergin, tuloksena on todellinen juhla-ateria, joka kunnioittaa riistaperinteitä mutta sopii myös moderniin pöytään. Tämä hirviwallenberg-resepti on täydellinen syksyinen riistaruoka, joka toimii myös muille riistajauhelihoille, kuten peuralle.
Jos mietit, mikä punaviini sopii hirvelle, kokeile Marques de Arienzo Gran Reservaa.
Hirviwallenbergin hienostunut rakenne ja paiston tuoma pähkinäinen aromi kaipaavat viiniltä syvyyttä, mutta eivät liiallista voimaa. Marques de Arienzo Gran Reserva vastaa tähän toiveeseen täydellisesti – sen pehmeä tanniinirakenne ja mausteinen paahteisuus sitovat annoksen maut yhteen, samalla kun puolukkakastikkeen happoisuus herättää viinin raikkaan hedelmäisyyden eloon.
Näin onnistut täydellisessä hirviwallenbergissa:
Hirviwallenberg ja puolukkakastike
4 annosta| valmistusaika 45 minuuttia + taikinan seisottaminen 2 tuntia
Resepti: Taina Salovaara
Ainekset
Wallenbergin pihvit
600 g hirvenjauhelihaa
4 dl kuohukermaa
4 keltuaista
1 rkl liha- tai riistafondia
1 ½ tl suolaa
½ tl valkopippuria
½ tl jauhettua mustapippuria
¼ tl jauhettua neilikkaa
¼ tl jauhettua maustepippuria
3 dl panko- tai korppujauhoja
Paistamiseen: öljy–voiseosta
Puolukkakastike
2 dl punaviiniä
1 dl vettä
2 tl liha- tai riistafondia
2 dl puolukoita
2 rkl fariinisokeria
½ tl rouhittua mustapippuria
1 rkl balsamicoa
1 rkl voita
suolaa maun mukaan
Ohje
-
Sekoita liha, fondi, kerma ja mausteet hyvin keskenään esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää keltuaiset ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.
-
Muotoile taikinasta pihvejä ja pyöräytä ne pankojauhoissa. Paista pihvit runsaassa voin ja öljyn seoksessa miedolla lämmöllä kypsiksi ja pinnalta kullanruskeiksi.
-
Valmista kastike: kiehauta punaviini, vesi, fondi, puolukat, fariinisokeri ja mustapippuri. Keitä, kunnes nesteestä on jäljellä hieman yli puolet. Siivilöi kastike, lisää balsamico ja mausta suolalla. Halutessasi voit suurustaa kevyesti. Viimeistele voinokareella ja muutamalla kokonaisella puolukalla.
-
Tarjoa pihvit kastikkeen ja perunamuusin tai lohkoperunoiden kanssa. Lisukkeeksi sopivat erinomaisesti pikkelöidyt metsäsienet.