Sommellierin juomavalinnat suosituimmille take away -ruoille
Noutoruokaa ja herkullisia juomia
Vaikka ravintoloiden ovet ovat kiinni, ei se tarkoita, etteikö voisi nauttia ravintolaruoasta yhdistettynä herkullisiin juomavalintoihin.
Virtuaalisommelierimme valitsi parhaat juomat suosituimmille take away -ruoille.
Sushi
Sushin hienostunutta makua ei kannata peittää liian täyteläisellä, tammisella tai alkoholisella viinillä. Sen sijaan suolaisen soijan seuraan sopii aavistus jäännössokeria.
Nik Weis Selection Urban Riesling
⭐⭐⭐⭐”Harmoninen, laadultaan erinomainen” -Viinilehti
Moselin laaksosta perhetuottaja Nik Weisin hersyvän herkullinen, aavistuksen kukkainen, mineraalinen ja sitruksinen Riesling. Aavistuksen jäännössokeria sisältävä viini sopii mainiosti esimerkiksi Kalifornia-rullien, uppopaistettujen sushien, sekä liekitettyjen lohi-nigirien kera.
Henri Bourgeois Petit Bourgeois Sauvignon Blanc
⭐⭐⭐⭐”Harmoninen, laadultaan erinomainen” -Viinilehti
Kuvankauniista Loiren laaksosta, jo kymmenennessä sukupolvessa viiniä tuottavalta perhetuottaja Henri Bourgeoisilta napakan hapokas,
sitruksinen, aavistuksen yrttinen ja hienostunut valkoviini.
Suosittelemme lohi- sekä avokado-nigireille ja vaaleasta kalasta tehdylle sushille.
Clausthaler Original
Raikas, alkoholiton janonsammuttaja ja aito oluen maku ilman alkoholia.
Maussa herkullista veden kielelle nostattavaa sitruksisuutta, maltaisuutta ja aavistus humalan aromikkuutta.
Tyylipuhdas, palkittu lager.
Raikkautensa ansiosta mainio valinta lähes mille vain noutoruoalle, myös sushille.
Pizza
What goes together grows together.
Sanonta pitää usein paikkansa ja toimii hyvänä nyrkkisääntönä viinivalintoja miettiessä. Siispä ykkösvalintamme pizzalle on italialainen punaviini.
Piccini Cosi Chianti
Suomalaisten rakastamasta Toscanasta, modernimman tyylin Chianti.
Luomurypäleistä valmistettu, Sangiovesen, Merlotin sekä Cabernet Sauvignonin sekoite on herkullisen punamarjainen ja aavistuksen yrttinen.
Tyylikäs hapokkuus, maltillinen tanniinisuus sekä aavistus jännössokeria, tekevät viinistä oivan kumppanin tomaattipohjaisille pizzoille.
Rossofuoco Barbera d’Asti Biologico
⭐⭐⭐”Laadukas ja hyvin tehty” -Viinilehti
Trendikkäästä Piemontesta, hedelmäisen herkullinen ja maukas, Barbera-rypäleestä valmistettu luomuviini. Herkullinen valinta kasvispizzoille sekä vaaleille sienipizzoille.
Rossofuocon tunnistat Alkossa erottuvasta etanaetiketistä. Viini on sekä luomu- että vegaanisertifioitu.
Prego Grande Appassionante
Sisilian aurinkoisilta kukkuloilta mainio italialainen pöytäviini. Maussa kypsää hedelmää, yrttisyyttä sekä jopa aavistus suklaisuutta. Sopii niin mozzarellapizzan, kinkku-ananaspizzan kuin vegaanisenkin pizzan ystäville.
Viini tulee näyttävässä litran pullossa, joten siitä riittää useammallekin nautiskelijalle.
Hampurilainen
Kukapa ei pitäisi mehevästä hampurilaisesta lisukkeineen?
Apothic Red
Mehevän hampurilaisen kanssa suosituksemme on yksi Amerikan suosituimmista punaviineistä, Apothic Red.
Tumman puhuvan herkullinen, hedelmäinen, makean mausteinen ja runsas punaviini on omiaan lihaisan burgerin kera.
Viini löytyy kevätuutuutena myös kolmen litran hanapakkauksessa.
Singha olut
Hampurilaisen klassinen ystävä on maailman myydyin aasialaisolut.
Mehevän ja rasvaisen burgerin raikastaa, Kimi Räikkösenkin suosikkijuoma, thaimaalainen Singha, jonka maku on sitruksinen, hennon maltainen ja raikas.
Tulinen wok
Itämaan tulisissa mauissa on usein myös kosolti makeutta, jota on hyvä löytyä myös viinistä. Korkeaa alkoholipitoisuutta kannattaa juomavalinnassa välttää, ettei tulisuus suussa korostu.
Hunawihr Muehlforst Lieu-dit Riesling
⭐⭐⭐⭐⭐”Tyylikäs huippuviini” -Viinilehti
Klassikko Alsacesta! Viinistä löytyy erittäin viehättävää keltaista hedelmäisyyttä, miellyttävää kukkaisuutta, aavistus maaperän mineraalisuutta sekä juuri sopivasti jäännössokeria tasapainottamaan aasialaishenkisiä ruokia.
Albert Bichot Coteaux Bourguignons
Trendikäs Gamayn ja Pinot Noir -rypäleiden sekoiteviini Bourgognesta. Maussa punaista marjaisuutta sekä rasvaisempaakin ruokaa tyylikkäästi tasapainottavaa hapokuutta.
Mainio punaviinivalinta myös erilaisille kalaruoille!
Tacot
Tacoille valintamme kohdistuu trendikkääseen ja herkulliseen roséviiniin.
Uudesta-Seelannista tulevassa hurmaavassa roséviinissä yhdistyy useampikin tämän hetken trendi.
Viini on vegaaninen, vähäalkoholinen ja siinä on aavistus jäännössokeria.
Maltillisen alkoholinsa sekä tasapainottavan makeutensa ansiosta viini sopii erityisesti kala- sekä kasvistacoille
sekä maissilastuille! Tacojen kanssa maistuu toki myös olut, esimerkiksi raikas Leo, tai mikset pyöräyttäisi Margarita-cocktailia?
Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Rosé Bright Light
⭐⭐⭐⭐”Harmoninen, laadultaan erinomainen” -Viinilehti
Punaherukkainen, vadelmainen, sitruksinen, yrttinen ja maukas roséviini Uudesta-Seelannista. Viinissä erottuu Sauvignon Blanc -rypäleen tyypilliset aromit yhdistettynä maukkaaseen Malbeciin, joka myös antaa viinille kauniin värin.
Leo-olut
Tulisten, lihaisempien tacojen kanssa herkullinen valinta on raikas, sitruksinen ja maltainen Leo-olut!
Thaimaan myydyin olut maistuu paitsi thaimaalaisen, myös meksikolaisen ruoan parina!