Lohi- avokadoceviche
Ceviche on Etelä- ja Väli-Amerikan rannikkoalueen herkku, jossa tuore kala ”kypsennetään” limen tai sitruunan mehulla. Tämä raikas ja kevyt kalaruoka on helppo valmistaa ja sitä voi varioida mielensä mukaan.
Lohi-avokadoceviche
Näitä tarvitset:
400 g tuoretta lohta
1-3 avokadoa riippuen fiiliksestä ja avokadojen koosta
1 paprika
5 limeä
kevätsipulin varsia tai punasipulia
punaista chiliä (maun mukaan)
ruukku tuoretta korianteria
suolaa
2 rkl sokeria
Näin se tehdään:
- Kuutioi lohi, avokadot ja paprika noin sormen paksuisiksi kuutioiksi
- Silppua sipuli, chili ja korianteri
- Suolaa kala kevyesti ja yhdistä kaikki kuutioidut ja silputut ainekset keskenään
- Purista limet ja sekoita joukkoon sokeri ja suola
- Kaada limemehu kalan ja pilkottujen ja silputtujen ainesten sekaan
- Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 20 – 30 minuutiksi
- Maistele lientä ennen tarjoilua. Jos liemi on makuusi liian hapokasta voit lisätä sokerin määrää
- Tarjoile ceviche esim. paahdetun leivän tai maissilastujen kanssa
Sibaris Special Edition Single Vineyard Las Gaviotas Riesling 2017
Upea yhden palstan Riesling Leyda Valleysta on cevichen kanssa ”mach made in heaven”.
Sibaris Special Edition Single Vineyard Las Gaviotas Riesling on rapsakka ja monipuolinen Riesling viileästä Chilestä Leydan laaksosta, vain noin 12 kilometriä Tyynestä valtamerestä. Laakson ainutlaatuisen ilmaston ansiosta rypäleet kypsyvät hitaasti muodostaen intensiivisen maun. Se on kypsytetty terästankeissa, joka takaa viinin raikkauden.
Viini on valmistettu 100% Riesling-rypäleistä ja sen maku on kuiva, hapokas, valkoherukkainen, sitruksinen, kevyen passionhedelmäinen, mineraalinen, hennon yrttinen. Rapsakka riesling viihtyy parhaiten erilaisten kalaruokien, merenelävien ja raikkaiden salaattien seurassa. Nautitaan hyvin viilennettynä.
”Harmoninen, laadultaan erinomainen.” -Viinilehti