
Naudanlihatacot ja täyteläinen punaviini
Mehevät naudanlihatacot ja lasissa Apothic Red
Tämä resepti tuo lautaselle tacojen parhaat puolet – mehevän naudanlihan, karamellisoidun sipulin ja raikkaat kasvikset. Yhdistelmä makeaa, hapanta ja tulista tekee jokaisesta suupalasta täyteläisen ja tasapainoisen. Pehmeät maissi-vehnätortillat kietovat maut yhteen, ja lopputulos on yhtä aikaa rento ja intensiivinen – täydellinen valinta arki-iltaan tai viikonlopun illanistujaisiin.
Tacojen rinnalle sopii lasillinen Apothic Red -punaviiniä, jonka kypsä hedelmäisyys ja mausteinen makeus täydentävät lihan aromit täydellisesti. Viinin pehmeät tanniinit ja lämmin luonteikkuus korostavat tacojen täyteläisiä makuja – ja tekevät jokaisesta suupalasta pienen juhlan.
Naudanlihatacot
4 annosta | 30 min
Resepti: Taina Salovaara
Ainekset
1 pkt maissi-vehnätortilloja
300–400 g naudan paistisuikaleita
1 rkl öljyä
2 tl tacomausteseosta
2 sipulia
1 rkl öljyä
1 rkl hunajaa tai siirappia
suolaa, mustapippuria
pala punakaalia
½ limen mehu
2 tomaattia
1 chili
1 jääsalaatti
1 ruukku korianteria
Lisäksi:
1 prk ranskankermaa
½ limen mehu
1 rkl chilikastiketta
Ohje:
-
Ota lihasuikaleet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista.
-
Leikkaa sipulit puolirenkaiksi. Paista sipuleita hetki öljyssä, lisää hunaja tai siirappi ja jatka paistamista, kunnes sipuli on karamellisoitunut. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Suikaloi kaali ja mausta limen mehulla.
-
Hienonna tomaatit, viipaloi chili ja suikaloi salaatti.
-
Mausta ranskankerma chilikastikkeella ja limen mehulla.
-
Ruskista lihasuikaleet pannulla öljyssä. Lisää tacomauste ja hieman vettä. Hauduta, kunnes liha on mureaa.
-
Lämmitä tortillat joko kuivalla pannulla tai 200 °C uunissa hetken ajan.
-
Täytä tortillat kasviksilla ja lihalla. Viimeistele kastikkeella ja korianterilla.