Naudanlihatacot ja täyteläinen punaviini

7.10.2025 - Kategoriat: Ruokareseptit

Mehevät naudanlihatacot ja lasissa Apothic Red

Tämä resepti tuo lautaselle tacojen parhaat puolet – mehevän naudanlihan, karamellisoidun sipulin ja raikkaat kasvikset. Yhdistelmä makeaa, hapanta ja tulista tekee jokaisesta suupalasta täyteläisen ja tasapainoisen. Pehmeät maissi-vehnätortillat kietovat maut yhteen, ja lopputulos on yhtä aikaa rento ja intensiivinen – täydellinen valinta arki-iltaan tai viikonlopun illanistujaisiin.

Tacojen rinnalle sopii lasillinen Apothic Red -punaviiniä, jonka kypsä hedelmäisyys ja mausteinen makeus täydentävät lihan aromit täydellisesti. Viinin pehmeät tanniinit ja lämmin luonteikkuus korostavat tacojen täyteläisiä makuja – ja tekevät jokaisesta suupalasta pienen juhlan.

Naudanlihatacot

4 annosta | 30 min
Resepti: Taina Salovaara

Ainekset

1 pkt maissi-vehnätortilloja
300–400 g naudan paistisuikaleita
1 rkl öljyä
2 tl tacomausteseosta
2 sipulia
1 rkl öljyä
1 rkl hunajaa tai siirappia
suolaa, mustapippuria
pala punakaalia
½ limen mehu
2 tomaattia
1 chili
1 jääsalaatti
1 ruukku korianteria

Lisäksi:
1 prk ranskankermaa
½ limen mehu
1 rkl chilikastiketta

Ohje:

  1. Ota lihasuikaleet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista.

  2. Leikkaa sipulit puolirenkaiksi. Paista sipuleita hetki öljyssä, lisää hunaja tai siirappi ja jatka paistamista, kunnes sipuli on karamellisoitunut. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Suikaloi kaali ja mausta limen mehulla.

  4. Hienonna tomaatit, viipaloi chili ja suikaloi salaatti.

  5. Mausta ranskankerma chilikastikkeella ja limen mehulla.

  6. Ruskista lihasuikaleet pannulla öljyssä. Lisää tacomauste ja hieman vettä. Hauduta, kunnes liha on mureaa.

  7. Lämmitä tortillat joko kuivalla pannulla tai 200 °C uunissa hetken ajan.

  8. Täytä tortillat kasviksilla ja lihalla. Viimeistele kastikkeella ja korianterilla.