
– Elegantit Crémantit – luotu juhlaviin hetkiin –

Andre Delorme Crémant de Bourgogne Rosé Extra Brut
Huippusuositun kuohuviiniperheen uusin tulokas!
Tämä rutikuiva kaunotar sopii juhlaviin hetkiin ja on loistava pari monille juhlakauden herkuille.
Viini viihtyy upeasti vähärasvaisten kalojen ja hienostuneiden äyriäisruokien seurassa. Viinin kuplat ovat pienet, runsaat ja kestävät, mikä tekee siitä luottovalinnan myös alkumaljoiksi.
Champagnen alueen naapurissa Burgundissa valmistettu André Delorme Crémant de Bourgogne Rosé Extra Brut on loistava ja kohtuuhintainen vaihtoehto samppanjalle. Upea valinta maljajuomaksi!
Maku: Erittäin kuiva, tyylikäs, hapokas, marjainen, mineraalinen, punaherukkainen
Rypäleet: Aligoté, Chardonnay, Gamay, Pinot Noir
⭐⭐⭐⭐ Erinomainen -Glorian Ruoka & Viini
⭐⭐⭐”Laadukas ja hyvin tehty” -Viinilehti

André Delorme Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Brut
Perinteisellä samppanjamenetelmällä valmistettu André Delorme Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Brutista voi löytää jopa samppanjamaisia aromeja. Se on erinomainen ja tyylikäs valinta juhlaviin hetkiin. Viini viihtyy upeasti vaalealihaisten kalojen ja hienostuneiden äyriäisruokien seurassa, mutta myös tuhti hernekeitto tai rapea, rasvaa tirisevä blinitkin raikastuvat viinin ansiosta jättäen tilaa eri aromeille maistua. Kuohuviinin kuplat ovat pienet, runsaat ja kestävät, mikä tekee siitä luottovalinnan myös alkumaljoiksi – tämä kullankeltainen kaunotar kestää kuunnella maljapuheitakin!
Tyylikkään crémantin hinta-laatu-suhde on erinomainen ja elegantti juoma ei nöyristele samppanjoiden rinnalla!
Maku: Kuiva, tyylikkään moniulotteinen, kukkainen, hennon mineraalinen. Maun aromimaailma seurailee tarkasti tuoksun kypsän hedelmäisiä ja paahteisia vivahteita. Pehmeät kuplat ja sitruksinen hapokkuus tuovat viinin eloisuutta ja kokonaisuus jättääkin elegantin tasapainoisen, vienosti paahteisen pähkinäisen, hieman kermaisenkin jälkimaun.
Tarjoiluehdotus: Äyriäiset, rasvainen kala, riistalinnut, blinit. Upea valinta maljajuomaksi!
Rypäleet: Chardonnay, Aligoté
⭐⭐⭐⭐ ”Harmoninen ja laadultaan erinomainen” -Viinilehti
90p. Pekka Suorsa/Viiniopas

André Delorme Crémant de Bourgogne Organic Brut
Champagnen alueen naapurissa Burgundissa valmistettu kuohuviini – crémant – on loistava ja kohtuuhintainen vaihtoehto samppanjalle.
Perinteisellä samppanjamenetelmällä valmistettu luomulaatuinen André Delorme Crémant de Bourgogne Organic Brut on ilahduttavan puhdaspiirteinen kuohuviini. Maku on kuiva, hedelmäinen ja kypsän sitruksinen sekä ryhdikäs.
Ihastuttava valinta kevään juhliin. Viini on myös upea pari simpukoille ja äyriäisille, vähärasvaiselle kalalle ja erilaisille kasvisruoille.
Viinin valmistukseen on käytetty vain luonnonmukaisesti viljeltyjä rypäleitä, myös sokeri ja hiiva ovat luomulaatuisia. André Delorme viinitaloa hallinnoidaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja ympäristökysymykset ovat keskeisessä osassa niin viinitarhoilla kuin kellareissakin.
Maku: Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, kypsän viheromenainen, kevyen yrttinen, hennon paahteinen
Tarjoiluehdotus: Paistetut kala- ja äyriäisruoat. Myös täyteläiset salaatit. Seurustelu- ja maljajuomaksi.
Rypäleet: Pinot Noir, Chardonnay, Aligoté
⭐⭐⭐”Laadukas ja hyvin tehty” -Viinilehti

André Delorme Crémant de Bourgogne Magnum Brut
Laadukas Crémant Magnum-pullossa
Magnum-pullokoko vastaa kahta 0.75 l pulloa, joten se on hyvä valinta hetkiin, jolloin juomaa tarvitaan isommalle joukolle. Suuri pullo on myös näyttävä elementti juhlapöydässä.
Maku: Erittäin kuiva, hapokas, hedelmäinen, herukkainen, mineraalinen
Tarjoiluehdotus: Aperitiiviksi, Paistetut kala- ja äyriäisruoat. Myös täyteläiset salaatit. Seurustelu- ja maljajuomaksi.
Rypäleet: Gamay, Pinot Noir, Chardonnay, Aligoté

Samppanja-alueen Champagnen naapurissa Burgundissa valmistetaan perinteisellä samppanjamenetelmällä ranskalaisia Crémant-kuohuviinejä. Yksi alueen tuottajista on upea André Delorme.
Viinitalon historia ulottuu toisen maailmansodan puoliväliin. André Delorme vammautui taisteluissa ja palasi takaisin kotiinsa Burgundin Rullyyn.
Paluunsa jälkeen vuonna 1942 hän perusti nimeään kantavan viinitalon, joka ryhtyi nopeasti niittämään mainetta niin laadukkaiden kuohuviinien kuin kuplattomienkin viinienkin saralla.
Viiniä viljellään ja tuotetaan edelleen kestän kehityksen periaatteilla, ympäristöä kunnioittaen. Rypäleet kerätään käsin ja puristetaan hellästi. Kuohuviinien ensimmäinen käyminen tapahtuu tankeissa ja toinen käyminen samppanjametodin mukaisesti pulloissa. André Delormella Crémant-pullot viipyvät kallioisissa kellareissa saamassa aromeja ja syvyyttä 18 kuukautta.