
Helpot sitruksiset kuharullat valkoviinissä
Kuharullat valkoviinissä on raikas ja herkullinen kalaruoka vaikka viikonloppuun!
Kuharullat valmistuvat todella näppärästi valmiista kuhafileistä ja se on herkullinen kalaruoka vaikka viikonloppuun. Kuhaan on helppo saada oikea kypsyysaste hauduttamalla kuhafileet kermaisessa ja sitruunaisessa valkoviinikastikkeessa uunissa. Näin kala ei pääse kuivahtamaan. Kastike syntyy kuin itsestään lorauttamalla kuhafileiden sekaan kuohukermaa, valkoviiniä ja ripottelemalla sekaan raastettua sitruunankuorta ja tuoretta tilliä. Tarjoile kuharullat esimerkiksi perunoiden tai parsojen kaverina.
Viiniksi sopii tyylikäs Alsacen laaturiesling Hunawihr Riesling Lieu-Dit Muehlforst.
Tyylikäs ja keskitäyteläinen riesling Alsacen parhailta viinitarhoilta. Mausta löytyy aprikoosia, omenaa, päärynää ja kevyttä mausteisuutta sekä hunajaisia ja kukkaisia piirteitä. Lempeät hapot tuovat viiniin ryhdikkyyttä. Luonteikas viini sopii aperitiiviksi, äyriäisten sekä kala- ja kasvisruokien pariksi. Kokeile myös aasialaisittain maustetuille aterioille.
Kuha on
Kuha on monien suosikkikala ja ruokakalojemme parhaimmistoa, se taipuu niin arkeen kuin juhlaankin. Kuhan vaalea liha on mietoa, mutta maukasta ja kalan ruodot ovat suuria ja siten helppo poistaa.
Tuoreen kalan säilytyslämpötila on mahdollisimman lähellä nollaa astetta. Kotioloissa tuore kala kannattaa valmistaa ruoaksi vuorokauden sisällä ostohetkestä. Savustettu tai paistettu kala sen sijaan säilyy pari kolme päivää.
WWF:n kalaopas suosittelee MCS-merkittyä suomalaista sisävesien kalaa.
Kuharullat valkoviinissä
- 4 kpl (500 g) kuhafileitä
- 1 rkl oliiviöljyä
- rouhittua mustapippuria
- suolaa
- tuoretta tilliä
- 4 kpl cocktailtikkuja
kastike:
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl valkoviiniä
- tuoretta tilliä
Poista kuhafileiden keskellä oleva ruotorivi kapealla v-leikkauksella. Voit myös jättää pienet ruodot kalaan ja poistaa ne vasta syödessä.
Hiero kuhafileisiin oliiviöljyä. Ripottele fileiden päälle mustapippuria, suolaa ja tuoretta silputtua tilliä. Kääri kuhafileet rullalle ja sulje cocktailtikuilla.
Sipaise oliiviöljyä uuninkestävään pannuun tai uunivuokaan. Aseta kuharullat pannuun.
Lisää sitruunamehu, kerma, valkoviini ja tuoretta tilliä. Ripottele kuharullien päälle raastettu sitruunankuori.
Paista uunin keskitasolla 200-asteessa 20 minuuttia tai kunnes kuharullat ovat juuri ja juuri kypsiä.
Viinisuosituksia kuhalle:
Petit Bourgeois Sauvignon Blanc
Loistava esimerkki Sauvignon Blancista parhaimmillaan
Leikkisästi nimetty Petit Bourgeois ”pikku porvari” on erinomainen esimerkki laadukkaasta Loiren laakson Sauvignon Blancista.
Kuiva, rehevä ja ryhdikäs valkoviini, jossa on mukavaa sitruksisuutta ja mineraalisuutta sekä terhakkaa hapokkuutta.
Sopii loistavasti yhteen paitsi rapujen, myös vähärasvaisen kalan ja kanan pariksi, sekä maistuvaksi aperitiivijuomaksi.
⭐⭐⭐⭐”Harmoninen, laadultaan erinomainen.” -Viinilehti
Luonteikas viini. Edullinen ostos. – Viinilehti
Luomuviini!
Saatavilla Alkon vakiovalikoimasta!
Hunawihr Pinot Blanc Réserve
Todellinen valkoviinien moniottelija sopii lähes joka tilanteeseen
Ranskan Alsacesta tuleva Pinot Blanc Réserve on ilahduttavan monikäyttöinen viini. Olipa kyseessä kalat, äyriäiset, kasvisherkut, kanaruoat tai mausteisemmat itämaiset maut, tämä viini viihtyy kaikkien seurassa. Mutkattomana ja helposti lähestyttävänä viininä se on varma valinta läpi aterian tarjottavaksi. Sopii myös mainiosti seurustelujuomaksi.
Kuivasta, mutta hedelmäisestä mausta löytyy omenaa, persikkaa, päärynöitä ja hentoa kukkaisuutta. Ryhtiä viini saa sitruksisesta hapokkuudesta, joka kantaa viiniä vienosti hunajaisuuteen ja yrttisyyteenkin vivahtavaan jälkivaikutelmaan.
Vegaaninen! Kestävän kehityksen sertifikaatti!
Saatavilla Alkon vakiovalikoimasta!