Helpot sitruksiset kuharullat valkoviinissä

16.4.2021 - Kategoriat: Reseptit, Ruokareseptit
Helpot sitruksiset kuharullat valkoviinissä

Kuharullat valkoviinissä on raikas ja herkullinen kalaruoka vaikka viikonloppuun!

Kuharullat valmistuvat todella näppärästi valmiista kuhafileistä. Kuhaan on helppo saada oikea kypsyysaste hauduttamalla kuhafileet kermaisessa ja sitruunaisessa valkoviinikastikkeessa uunissa. Näin kala ei pääse kuivahtamaan. Kastike syntyy kuin itsestään lorauttamalla kuhafileiden sekaan kuohukermaa, valkoviiniä ja ripottelemalla sekaan raastettua sitruunankuorta ja tuoretta tilliä. Tarjoile kuharullat esimerkiksi perunoiden tai parsojen kaverina.

Ruoanvalmistusviiniksi sopii ranskalainen kuiva ja hapokas valkoviini Yvon Mau Sauvignon Blanc, josta voit löytää myös häivähdyksen sitruunaa ja raparperia. Tämä raikas, mutta aromikas valkoviini sopii myös ruokajuomaksi kevään ja kesän kalaruoille.

Kuharullat valkoviinissä

  • 4 kpl (500 g) kuhafileitä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • rouhittua mustapippuria
  • suolaa
  • tuoretta tilliä
  • 4 kpl cocktailtikkuja

kastike:

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl Yvon Mau Sauvignon Blanc 2019 valkoviiniä
  • tuoretta tilliä

Poista kuhafileiden keskellä oleva ruotorivi kapealla v-leikkauksella. Voit myös jättää pienet ruodot kalaan ja poistaa ne vasta syödessä.

Hiero kuhafileisiin oliiviöljyä. Ripottele fileiden päälle mustapippuria, suolaa ja tuoretta silputtua tilliä. Kääri kuhafileet rullalle ja sulje cocktailtikuilla.

Sipaise oliiviöljyä uuninkestävään pannuun tai uunivuokaan. Aseta kuharullat pannuun.

Lisää sitruunamehu, kerma, valkoviini ja tuoretta tilliä. Ripottele kuharullien päälle raastettu sitruunankuori.

Paista uunin keskitasolla 200-asteessa 20 minuuttia tai kunnes kuharullat ovat juuri ja juuri kypsiä.

Yvon Mau Sauvignon Blanc

Yvon Mau Sauvignon Blanc

Raikas välimerellinen valkoviini kevään ja kesän kasvis- ja salaattiruoille, piknikeille ja seurusteluun. Viini sopii erityisen hyvin yhdistettäväksi merellisten ruokien pariksi.

Viini on vaaleankeltainen, kuiva, hapokas, herukkainen, sitruksinen, karviaismainen ja siinä voi maistaa jopa hieman nokkosta. Yvon Mau -sarjan yhden rypälelajikkeen viinit ovat rohkeita ja miellyttäviä viinejä, joissa hedelmäisyys ja rakenne ovat tasapainossa. Viinit valmistetaan Yvon Maun ja paikallisten viininviljelijöiden perinteisellä yhteistyöllä Etelä-Ranskassa.

Rypäleet: Sauvignon Blanc

Maa/Alue: Ranska,  Lounais-Ranska, IGP Côtes de Gascogne

Alkoholi: 11 %
Sokerit:  7,8g/l
Hapot:  6,5g/l

⭐⭐⭐ ”Laadukas, ja hyvin tehty.” -Viinilehti

Vegaaninen. Ympäristövastuullinen pakkaus

Saatavilla Alkon vakiovalikoimasta!

Alkon verkkokauppa painike