Flank Steak Master Chef -kilpailija Dani Hännisen tapaan

9.10.2020 - Kategoriat: Ruokareseptit

Flank steak rakastaa Barbarescoa

Master Chef 2020 -kilpailija Dani Hänninen loi reseptin, joka sopii täydellisesti yhteen syksyyn sopivan, maukkaan aromikkaalle  Terre da Vino Barbaresco:lle

Danin loihtima herkullinen flank steak saa seuraa sesongin suosikkikasviksesta kukkakaalista sekä maukkaasta ruskistetusta maustevoista.

Ryhdy sinäkin oman elämäsi Master Chef -kilpailijaksi ja kokeile miten flank steak onnistuu kotikeittiössä.

Flank Steakia, ruskeaa voita, Comté juustoa ja paahdettua kukkakaalia

4 hengelle
Yli 60 min
Ohje: Dani Hänninen

Ainekset:

 • 2 (n. 650g) flank steakia eli naudan kuvetta
 • 2 rkl öljyä
 • 1 tl suolaa
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 oksa timjamia
 • 200 g voita
 • 1 kukkakaali
 • 1 dl pinjansiemeniä
 • ½ pnt lipstikkaa
 • 100 g Comté juustoa

Valmistus:

 1. Kuivaa lihan pinta hyvin paperilla. Mausta suolalla. Kuumenna pannu savuavan kuumaksi ja lisää 1 rkl öljyä, nokare voita sekä valkosipulin kynnet ja timjamin oksa. Laita liha pannulle ja paista noin 2-3 min per puoli. Nosta pannulta ja anna lihan levätä hetki ennen tarjoilua. Viipaloi liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi.
 2. Laita kattilaan voi ja anna sen ruskistua kullanruskeaksi. Tuoksu muistuttaa hieman pähkinäistä, jolloin tiedät sen olevan valmis. Siirrä ruskistettu voi toiseen astiaan ja laita jääkaappiin, jotta se jähmettyy. Ruskeata voita käytetään lihan päällä maustevoin tapaan.
 3. Irrota veitsellä kukkakaalista vihreät lehdet. Leikkaa kukkakaali puoliksi ja laita uuninpellille. Mausta kukkakaali suolalla ja öljyllä ja paahda 200 -asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
 4. Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla nopeasti. Raasta kukkakaalin päälle rohkea kerros Comté juustoa ja koristele paahdetuilla pinjansiemenillä ja lipstikalla.

Terre da Vino Barbaresco

Hurmaava Barbaresco

Barbaresco sijaitsee kuvankauniissa Italian Piemontessa ja siellä viljellään maailmankuuluja viinejä tanniinisesta ja hienostuneesta Nebbiolo-rypälelajikkeesta. Barbarescossa tanniinit ovat tyypillisesti hillitympiä kuin baroloissa

Terre da Vino Barbaresco on 100 % Nebbiolo-rypäleestä valmistettu ryhdikäs ja jäntevä viini. Mausta löytyy rypäleelle tyypillisesti punaista marjaisuutta, karpaloa sekä hapankirsikkaa, hurmaavaa tammisuutta sekä aavistus yrttisyyttä ja tyylikästä mausteisuutta.

Maku on hienostunut, pitkä ja miellyttävän tasapainoinen.

Viinissä on korkeat tanniinit sekä korkea hapokkuus ja hurmaava, hieman läpikuultava rubiininpunainen väri.

Viini on omiaan erilaisille liharuoille, mausteisille ja lihaisille makkaroille, tummalihaisille pataruoille, syksyisten sienien kera sekä kovien juustojen kumppanina.

Vegaaninen!

⭐⭐⭐  Jouko Mykkänen / Helsingin Sanomat

⭐⭐⭐”Laadukas ja hyvin tehty” -Viinilehti