E. & J. Gallo Winery – ympäristönsuojelua 1930-luvulta lähtien
Ympäristönsuojelua jo 1930-luvulta alkaen
Perheomisteisena yrityksenä E. & J. Gallo Winery haluaa säilyttää maan ja ympäristön hyvinvoivana tulevia sukupolvia varten. Jo 1930-luvulta lähtien yritys on sitoutunut ympäristönsuojeluun: tuolloin perustaja Ernest ja Julio Gallo esitteli innovatiivisen ”50/50 Give Back” -maansuojelusuunnitelmansa, jonka mukaan jokaista viiniköynnöksillä istutettua hehtaaria kohden yksi hehtaari tilan mailta varattiin luonnonvaraisten eläinten elinympäristöksi. North Coastin alueella Kaliforniassa tämä käytäntö jatkuu yhä.
E. & J. Gallo Winery tukee myös American Farmland Trust -ympäristö- ja suojeluorganisaatiota heidän pyrkimyksissään suojella maa- ja karjatilojen maata, edistää kestävää maataloutta sekä kohentaa maatilojen taloudellista kannattavuutta Yhdysvalloissa. Yritys on ylpeä siitä, että E. & J. Gallo Winery on johtava yritys kestävien liiketoimintakäytäntöjen sektorilla.
E. & J. Gallo Wineryn perustajat Ernest ja Julio Gallo
Vesi
Vesihuolto on aina ollut ensisijaisen tärkeä asia yrityksen pitkän tähtäimen liiketoiminnan kasvattamisessa. Tavoitteena on, että vuoteen 2022 mennessä veden ja viinin suhde eli viinivalmistamiseen vaadittavan veden määrä olisi 3:1 (alan keskiarvo 4,25:1) kaikilla viinitiloilla – toisin sanoen toimialan paras! Päästäkseen tavoitteeseen yritys on tehnyt lukuisia parannuksia niin tarhoilla kuin tuotantotiloissakin. Esimerkiksi Sonoman viinitilalla vesi kierrätetään ja prosessivesi uudelleen käytetään. Näillä toimilla sekä kierrättämällä 93 % Gallo Glass -lasitehtaan vedestä säästetään 378 541 litraa vettä. Kun tarkastellaan kaikkien E. & J. Gallo Wineryn viinitilojen lukuja vuodelta 2017, edellä mainitut toimet vähensivät veden kulutusta tiloilla 25 %:lla.
Myös viinitarhoilla on otettu käyttöön uudenlaisia innovaatioita. IBM Researchin kanssa toteutettu ”fiksu” kastelujärjestelmä hyödyntää säätiedotteita, satelliittikuvaa sekä etädataa – ja jakelee maaperän olosuhteiden perusteella juuri oikean määrän vettä kullekin yksittäiselle viiniköynnökselle. Lähestymistapa on vallankumouksellinen verrattuna tämänhetkiseen teknologiaan, jonka perusteella pystytään parhaimmillaan optimoimaan vedenjakelu tietylle köynnösriville, muttei yksittäisille köynnöksille. Fiksu kastelujärjestelmä vähensi vedenkulutusta 25 %:lla ja paransi tarhoilta kerättävän rypälesadon laatua.
Yhteisö
E. & J. Gallo Winery tukee myös erilaisia voittoa tavoittelemattomia järjestöjä, yhteisöllisiä tapahtumia, stipendejä ja muita vastaavia. Osana tätä on yrityksen työntekijöille suunnattu lahjoitusohjelma, jossa Gallo on kaksinkertaistanut työntekijöiden henkilökohtaisesti tekemät hyväntekeväisyyslahjoitukset maksimissaan 5 000 dollariin per vuosi.
Moni yrityksen työntekijä antaa auliisti omaa aikaansa yhteisön hyvinvoinnin eteen. Jo yli 20 vuoden ajan yritys on tehnyt yhteistyötä pääkonttorin lähistöllä sijaitsevan peruskoulun kanssa. Kymmenet työntekijät mentoroivat heille nimettyä koululaista viikoittain koko lukuvuoden ajan. Lomien lähestyessä työntekijä valitsee mentoroitavalle ”nuorelle” lahjapuun kampuksen toivelistalla olevista lahjapuista.
Yhteisöllisen työn tärkeys kävi selväksi alkuvuodesta 2017 Kalifornian viinialueilla sattuneiden tulipalojen myötä. Tuntui hienolta nähdä, miten yrityksen työntekijät yhdistivät voimansa auttaakseen tulipaloissa kärsineitä kollegoita, ystäviä ja naapureita. Esimerkiksi kotinsa menettäneille kollegoille kerättiin yhdessä elintärkeitä tarvikkeita. Lisäksi E. & J. Gallo Wineryn työntekijät ympäri maailman lahjoittivat yli 85 000 dollaria alueella toimiville avustusjärjestöille, jonka Gallo yrityksenä tuplasi lahjoittamalla lisäksi 170 000 dollaria.
Yhteensä E. & J. Gallo Winery lahjoitti yli miljoona dollaria paikallisyhteisöjen tulipaloista toipumiseen. Monet näistä yhteisöistä ovat yrityksen työntekijöiden ja tavarantoimittajien koteja sekä elinympäristöjä.
Energia
E. & J. Gallo Winery:lla hyödynnetään uusiutuvaa energiaa kaikkialla missä se on mahdollista. Yritys on investoinut runsaasti aurinkoenergiaan ja asentanut viimeisten viiden vuoden aikana neljän hehtaarin verran aurinkopaneeleita Kalifornian keskuslaaksoon ja keskirannikon alueelle. Vuodesta 2015 lähtien ne ovat tuottaneet yli 11 miljoonaa kilowattituntia sähköä ja vähentäneet näin merkittävästi yrityksen energiankulutusta.
Livingstonin tilalle yritys suunnitteli ja rakensi integroidun jätevesi- ja energialaitoksen, jossa jätevesi ja rypäleiden puristusjäte konvertoidaan sähköksi luonnollisia biokaasuja tuottavan biologisen reaktion kautta. Energiankulutus viinitilalla on laskenut 20 %.
Fresnon viinitilalle rakennettu anaerobinen, uudelleenkäytettävää biokaasua tuottava prosessiveden käsittelyjärjestelmä on vähentänyt maakaasun käyttöä tilalla yli 30 %:lla.
Aurinkopaneeleita Kalifornian keskuslaaksossa
Reduce, Reuse, Recycle (RRR)
E. & J. Gallo Winery Winery haluaa jatkuvasti parantaa prosesseja, pienentää hiilijalanjälkeään ja vaalia luonnonvaroja omalta osaltaan. Tärkeässä roolissa näiden tavoitteiden kannalta on kierrättäminen ja uusiokäyttö. Tällä hetkellä yritys kerää vuosittain talteen liki 175 000 tonnia lasia – eli yli 30 % Kaliforniassa kierrätetystä lasista – kaatopaikoilta.
Sen jälkeen, kun E. & J. Gallo Wineryn on oma lasitehdas – Gallo Glass vaihtoi happipolttoisiin uuneihin, savua muodostuu 80 % vähemmän ja peräti 98 % vähemmän haihtuvia orgaanisia yhdisteitä yrityksen väkevien juomien tuotantolaitoksessa. Keskuslaakson viinitiloilla myös kierrätetään 4 tonnia muovia ja pahvia vuosittain: se tarkoittaa 87 %:n kierrätysastetta.
Luonto
Kallisarvoisten luonnonvarojen vaaliminen on tärkeää niin yrityksen oman liiketoiminnan kuin ympäröivien yhteisöjen vuoksi. Luonnonsuojelu on Gallolla kaiken toiminnan keskiössä. Yritys vähentää lannoitteiden ja torjunta-aineiden käytön minimiin aina kun vain mahdollista ja tekee yhteistyötä alan toimijoiden kanssa luodakseen entistä parempia käytäntöjä integroituun tuholaistorjuntaan. E. & J. Gallo Wineryn tiloilla on otettu käyttöön vaihtoehtoisia tuholaisten torjuntatapoja kuten vuohia, haukkoja ja harmaapöllöjä, samalla kun yritys vähentää jatkuvasti perinteisten tuholaistorjunta-aineiden käyttöä.
Yritys on myös sitoutunut suojelemaan joki- ja kosteikkoalueiden kasvistoa ja eläimistöä sekä luomaan uusia kosteikkoalueita. Näillä toimilla monet vaarantuneet ja uhanalaiset lajit kuten hopealohi, pensaskaniini ja varpushaukka, on pystytty säilyttämään.
Certified Sustainable Winery – sertifikaatti
kaikilla E. & J. Gallon omistamilla ja
operoimilla viinivalmistamoilla.
Certified Sustainable Vineyard – sertifikaatti
kaikilla E. & J. Gallon omistamilla viinitarhoilla.