Kuhaceviche, Tofuskagen ja Mayu Riesling

13.10.2025 - Kategoriat: Ruokareseptit

Raikkaat maut lautasella ja lasissa

Jos kaipaat lautasellesi jotain raikasta, eleganttia ja helposti toteutettavaa, tässä on täydellinen yhdistelmä: kuhaceviche ja tofuskagen. Molemmat hurmaavat makujen, raikkauden ja tekstuurien leikillä – ja kun lasiin kaadetaan Mayu Riesling, kokonaisuus täydentyy upeasti.

Kuhaceviche

Ceviche on Latinalaisen Amerikan lahja maailmalle – kylmä ja raikas kala-annos, jossa kala kypsyy lempeästi limettimehun hapossa ilman lämpöä. Tässä reseptissä käytetään kuhaa, suomalaisista vesistöistä tuttua arvokalaa, joka sopii täydellisesti tämän klassikon raikkaaseen makumaailmaan. Granaattiomena tuo annokseen kauniin värin ja hennon makean vivahteen, joka tasapainottaa limetin hapokkuutta ja chilin pientä potkua.

Tofuskagen – kasvipohjainen herkku

Tofuskagen on kasvipohjainen versio perinteisestä skagenrörasta. Kylmäsavutofu tuo siihen hienostuneen savuisuuden, ja tilli sekä sitruuna tuovat ihanaa raikkautta.

Kuhaceviche

6 annosta | 15 min + kalan kypsyminen
Resepti: Taina Salovaara

Ainekset

300 g kuhafileetä
1 dl limettimehua (n. 3 limettiä)
1 tl suolaa
1 tl sokeria
½ tl rouhittua mustapippuria
1 rkl öljyä
½ granaattiomenaa
1 pieni omena
1 pieni punasipuli
1 punainen chili
1 ruukku korianteria

Ohje

  1. Poista kuhafileestä ruodot ja kuutioi kala pieniksi paloiksi. Sekoita limettimehu, suola, sokeri, pippuri ja öljy kulhossa ja lisää kalapalat joukkoon.

  2. Anna kalan ”kypsyä” jääkaapissa noin 2 tuntia, sekoittaen välillä.

  3. Lisää joukkoon granaattiomenan siemenet, omenakuutiot, punasipuli ja chili. Anna maustua vielä 1–2 tuntia.

  4. Viimeistele hienonnetulla korianterilla.

Tofuskagen

6 annosta | 15 min
Resepti: Taina Salovaara

Ainekset

300 g kylmäsavutofua
1–2 sipulia
1 sitruunan raastettu kuori
½ dl sitruunamehua
1 dl vegaanista majoneesia
1 dl kasvipohjaista ranskankermaa
1 nippu tilliä
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa

Ohje

  1. Hienonna sipuli ja murustele tofu.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku.
  3. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia – ja halutessasi viimeistele vegaanisella mädillä

Vinkki: Tofuskagen toimii täydellisesti myös tapaspöydässä tai paahtoleivän päälisenä.