
Pasta Alfredo paistetun lohen kera
Ihastu täyteläisen kermaiseen Pasta Alfredoon
Klassikkopasta Alfredo on täyteläinen, kerman, voin ja parmesaanin liitto, joka on nopea ja vaivaton valmistaa. Meheväksi paistettu lohi tuo tähän rakastettuun pastaan lisää ruokaisuutta.
Fettuccine Alfredon alkuperäinen versio kehitettiin Roomassa 1900-luvun alussa Alfredo di Lelio -nimisen kokin toimesta.
Kermaisen ja täyteläisen pastan rinnalle sopii erinomaisesti Gratien & Meyer Crémant de Loire Cuvée Rosé Brut. Tämä elegantti ranskalainen kuohuviini tuo raikkautta, kuplivaa keveyttä ja hienostuneita marjaisia aromeja, jotka tasapainottavat pastan ja lohen makumaailmaa täydellisesti.
Pasta Alfredo & paistettu lohi
4 annosta / n. 30 min.
Ainekset
500 g lohifileetä (nahaton, ruodoton)
1 tl hienoa merisuolaa
1 rkl voita
1 rkl öljyä
raastettua sitruunan kuorta
Pasta
400 g fettuccinea tai spagettia
75 g voita
2 valkosipulinkynttä raastettuna
2 dl kuohukermaa
100 g parmesaania raastettuna
½ dl lehtipersiljaa hienonnettuna
Valmistus:
- Leikkaa lohi viipaleiksi. Ripottele viipaleiden päälle suola ja anna maustua jonkin aikaa.
- Paista lohiviipaleita voi-öljyseoksessa pari minuuttia molemmilta puolilta.
- Mausta raastetulla sitruunankuorella.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sulata voi toisessa kattilassa, kuullota valkosipulia hetki voissa, lisää kuohukerma, anna kiehahtaa. Lisää parmesaaniraaste kuumaan kermaan hyvin sekoittaen.
- Kääntele kastike pastan joukkoon ja jaa pasta kuumennetuille lautasille.
- Viimeistele annokset lehtipersiljalla ja nosta päälle lohiviipaleet.