
Juhlapöydän kylmät kalaherkut ja raikas Riesling
konjakki-sinappisilli, lohicarpaccio ja savukalamousse
Kalapöytä on suomalaisen juhlapöydän sydän ympäri vuoden. Kun tarjolla on konjakki-sinappisilli, lohicarpaccio ja savukalamousse, syntyy kokonaisuus, jossa perinteet ja hienostunut makumaailma kohtaavat.
Raikas, mineraalinen ja tyylikkään tasapainoinen Riesling – täydellinen kalapöydän viini.
Undurraga T.H. Riesling on täydellinen valinta joulun kylmille kalaherkkuille – sen hapokkuus raikastaa sillin ja lohen makuja, ja mineraalisuus tukee savukalan pehmeää, suolaista täyteläisyyttä.
Konjakki-sinappisilli
4–6 annosta | valmistusaika noin 20 min + maustuminen 1 vrk
Resepti: Taina Salovaara
Ainekset
250 g sillifileetä
1 dl makeaa sinappia
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl sokeria
2 rkl konjakkia
½ dl öljyä
2 rkl ranskankermaa
1 punasipuli
mustapippuria
tilliä ja/tai ruohosipulia
Ohje
Leikkaa sillifileet paloiksi. Vatkaa sinappi, etikka, sokeri ja konjakki sekaisin, lisää öljy ohuena nauhana. Sekoita joukkoon ranskankerma, sipuli ja sillipalat. Mausta mustapippurilla.
Anna maustua jääkaapissa vuorokauden. Viimeistele tillillä ja ruohosipulilla.
Lohicarpaccio
4 annosta | valmistusaika 15 min
Resepti: Taina Salovaara
Ainekset
300 g graavilohta
1 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
1 dl parmesaanilastuja
mustapippuria
basilikanlehtiä
Ohje
Levitä lohiviipaleet vadille. Pirskota päälle sitruunamehua ja öljyä, lisää parmesaani ja mustapippuri.
Koristele basilikanlehdillä ja tarjoa heti.
Savukalamousse
4-6 annosta | valmistusaika 15 min
Resepti: Taina Salovaara
Ainekset
300 g savukalaa (siikaa, lohta tai kirjolohta)
100 g tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
1 dl tilliä
suolaa ja mustapippuria
Ohje
Hienonna kala. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma, lisää kalan joukkoon ja mausta.
Tarjoa saaristolaisleivän tai ruisnapin päällä.