Rapeat kampasimpukat kahdella kastikkeella
Kampasimpukat – juhlapöydän tähti
Rapeat kampasimpukat valmistuvat nopeasti hienostuneeksi alkupalaksi tai illanistujaisten pikkupurtavaksi ja niiden hieno, hieman makea aromi on otollinen maustettava.
Rapeiden kampasimpukoiden herkulliset kastikkeet – seesamivinegretti ja limemajoneesi
Tämän reseptin salaisuus on kahdessa erityyppisessä dippikastikkeessa, jotka tuovat esiin kampasimpukoiden hienostuneen maun. Seesamivinegrettin suolainen ja hieman tulinen kastike tuo mukanaan aasialaisia vivahteita. Soijan ja seesamiöljyn harmonia yhdistettynä chilin hentoon lämpöön tekee siitä vastustamattoman.
Limemajoneesin raikas lime tuo sopivan kontrastin kampasimpukoiden paahteisuudelle. Majoneesin täyteläisyys yhdistettynä limen hapokkuuteen ja aromikkuuteen tekee tästä kastikkeesta täydellisen tasapainottajan.
Kampasimpukoiden valmistus on yllättävän helppoa. Muutamalla yksinkertaisella vinkillä onnistut varmasti:
Sulata hitaasti: Jos käytät pakastettuja kampasimpukoita, anna niiden sulaa jääkaapissa talouspaperin päällä.
Kuivaa huolella: Kuiva pinta takaa rapean lopputuloksen.
Paista nopeasti kuumalla pannulla: Liiallinen kypsennys pilaa simpukan rakenteen, joten pidä paistoaika lyhyenä.
Kampasimpukoita löytää useimmiten kauppojen pakastealtaasta. Tuoreita kampasimpukoita kannattaa etsiä esimerkiksi kauppahalleista ja kauppojen kalatiskeiltä. Varaa kolme-neljä tai koon mukaan noin sata grammaa kampasimpukoita syöjää kohden. Suosi vastuullisesti pyydettyjä, MSC-merkillä varustettuja kampasimpukoita.
Rapeat kampasimpukat kahdella kastikkeella
4 annosta / 30 min.
Ainekset
12–16 kampasimpukkaa
1 dl vehnäjauhoja
1 muna
21/2 dl pankojauhoja
3 dl öljyä paistamiseen
sormisuolaa
Seesamivinegretti
½ dl soijakastiketta
1 tl sokeria
2 tl valkoviinietikkaa
1 tl seesamiöljyä
1 tl vettä
1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
1/2 tl chilihiutaleita
Limemajoneesi
1 dl majoneesia
1 limen raastettu kuori ja mehu
ripaus suolaa
Ohje:
- Valmistelut: Sulata kampasimpukat jääkaapissa talouspaperin päällä. Kuivaa simpukat huolellisesti ennen valmistusta.
- Leivitys: Mittaa vehnäjauhot, pankojauhot ja muna omille lautasilleen. Kääntele simpukat ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi pankojauhoissa.
- Paistaminen: Kuumenna öljy kattilassa ja paista simpukoita 4 kerrallaan kullanruskeiksi molemmin puolin. Valuta talouspaperin päällä ja mausta ripauksella sormisuolaa.
- Kastikkeet:
- Seesamivinegretti: Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua hetki.
- Limemajoneesi: Sekoita limen raastettu kuori ja mehu majoneesiin. Mausta ripauksella suolaa.
- Tarjoilu: Aseta rapeat kampasimpukat tarjoiluastialle ja tarjoa heti kastikkeiden kera.