Mufloni Beer Hunter`s

26.10.2023 - Kategoriat: Artikkelit, Oluet, Tuottajista

Mufloni Beer Hunter`s – Käsityöoluita vuodesta 1998

Porilainen perheyritys ja pienpanimo aloitti toimintansa 1998 ja suosittuja artesaanioluita valmistetaan jo kolmannessa polvessa.

Rakkaudesta olueen

Mufloni Beer Hunters – Isän ja pojan johtama kolmannen sukupolven perheyritys Mufloni Beer Hunter’s -panimo juhlistaa tänä vuonna 25-vuotistaivaltaan. Maultaan omaleimaiset Muflonin panimotuotteet on nimetty Suomen parhaiksi oluiksi jo kolmesti. Viimeisimmän kultamitalin nappasi Suomen parhaaksi aromatisoiduksi olueksi valittu Mufloni Vadelma Berliner Weisse.

Kahden panimon voimalla

Panimo valmistaa vuodessa noin 200 000 litraa palkittuja Mufloni-artesaanioluita. Tavanomaisen rajoja ja panimoperinteitä haastavan käsityöläispanimon valikoima ulottuu harvinaisista rajallisen tuotannon oluista innovatiivisiin panimotuotteisiin. Alusta loppuun käsityönä valmistetut Mufloni-oluet tehdään omassa panimossa Porissa.

Ravintola Beer Hunter`sin yhteydessä toimivassa panimossa on 200 litraa keittokapasiteettia ja 2200 litraa käymiskapasiteettia, ja se on omistettu enemmän rohkeita kokeiluja ja mielenkiintoisia erikoiseriä varten. Beer Hunter’s -ravintolassa voi maistella artesaanioluita myös eri puolilta maailmaa.

Herranlahdessa sijaitseva panimo painottuu enemmän suurempiin eriin ja perustuotteiden valmistukseen.

Mufloni Beer Hunter`s

Panimomestareina suorapuheinen kaksikko Porista

Mika ja Eemeli Tuhkanen ovat isä ja poika kehutun Mufloni-olutmerkin takana

Mika ja Eemeli Tuhkanen ovat oluenpanijoita kolmannessa polvessa. Beer Hunter’s -panimo elää nyt 25. toimintavuottaan, ja parhaillaan yritystä luotsaa Mika Tuhkanen. Kapulanvaihto on kuitenkin jo pistetty alulle Eemeli Tuhkasen haettua panimomestarin paperit Berliinistä paikallisesta panimomestarikoulusta.

“Toimimme perheenä ja tappelemme perheenä. Välillä meinaavat ison panimon tilat käydä ahtaiksi meille kahdelle,” Eemeli Tuhkanen naurahtaa.

Kaksikko myöntää, että reippaista yhteenotoista huolimatta työ on niin mukavaa, että se valuu myös vapaa-ajalle.

“Parasta perheyrityksessä on se, että ei tarvitse kävellä hattu kourassa toimistoon. Ei tarvitse miettiä, uskaltaako sanoa jotain, vaan jos jotain pitää ja haluaa tehdä, se sanotaan ääneen.”

Mufloni-oluita löytyy S- ja K-ryhmän valikoimasta, Alkon valikoimasta ja ravintoloista kautta maan.

Mufloni Beer Hunter`s
Aihealueet: