Rapeat crostinit

31.10.2023 - Kategoriat: Ruokareseptit

Kinkkua ja kuplia – Parmankinkkucrostinit & prosecco

Talven juhla-aika on jo ihan nurkan takana. Kuplat nostattavat juhlatunnelmaa ja Bottegan somat piccoloproseccopullot ovat kuin joulupalloja konsanaan kullan- ja helmiäisenhohtoisissa kuoseissaan.

Pirteän proseccon makuun sopii mitä mainioimmin pienet, rapeat parmankinkkucrostinit, joiden jujuna on juuston sulattaminen uunissa ennen tarjoilua. Kaiken kruunaa crostinien päälle valutettu hunaja. Makukombo on huumaavan herkullinen ja proseccon kuplien kanssa raikkaasti kisaileva.

Hauska idea juhliin on proseccojen tarjoaminen suoraan piccolopulloista pillit sujautettuina juomaan. Rentoa ja näppärää. Kukapa nyt laseja tarvitsisi.

Kun juomassa on kuplia ja kuosikin on kohdillaan, ei juhlien käynnistelyyn tarvitse paljon muuta kuin pientä suolaista purtavaa. Korkkaa näillä talven juhlakausi käynnistetyksi tai järkkää poreilevat pikkujoulut.

Parmankinkkucrostinit

8 hengelle

Ainekset

1 (noin 400 g) vaalea patonki
500 g Camembert-juustoa
6 viikunaa
200 g ilmakuivattua parmankinkkua
timjaminoksia
juoksevaa hunajaa

Ohje:

  1. Viipaloi patonki ja Camembert juusto.
  2. Aseta juustopala patonkiviipaleelle ja paahda 200 C⁰-asteisessa uunissa muutama minuutti, kunnes juusto sulaa.
  3. Koristele juustokuorrutettu leipä parmankinkkusiivulla, viikunalla ja timjaminoksilla. Valuta päälle hieman hunajaa. Nauti kuplien kera.