Parsaa prosciutton, uppomunan ja parmesaanin kera

24.3.2025 - Kategoriat: Ruokareseptit

Parsa on kevään merkki

Kun haluat kattaukseen jotain helppoa mutta näyttävää, tämä sesonkiin sopiva parsa annos on varma valinta. Ja mikä parasta – tämä toimii myös kasvisversiona ilman kinkkua.

Parsaa prosciutton, uppomunan ja parmesaanin kera

4:lle alkuruoaksi

Ainekset

Pohja

20 parsaa (valkoista tai vihreää), siistitty ja kevyesti kuorittu
½ sitruunaa
2 rkl pehmeää voita
12 viipaletta prosciutto-kinkkua
80–100 g parmesaanijuustoa lastuina
Hyvää ekstraneitsytoliiviöljyä
4 kananmunaa
Tilkka etikkaa (esim. väkiviina- tai valkoviinietikkaa, n. 1 rkl per litra vettä)
Suolaa ja pippuria

Valmistus:

  1. Kiehauta isossa kattilassa runsaasti suolattua vettä. Purista puolikkaan sitruunan mehu veteen ja lisää mukaan myös sitruunan kuori.
  2. Lisää parsat kiehuvaan veteen ja keitä 3–4 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri pehmenneet mutta yhä napakoita.
  3. Nosta parsat leveään kulhoon, lisää voi ja pyörittele, kunnes parsat ovat hyvin voin peitossa.
  4. Valmista uppomunat ohjeen mukaan.
  5. Asettele parsat tarjoiluvadille tai neljälle lautaselle. Nostele päälle rennosti prosciuttoa ja lisää uppomuna.
  6. Ripottele päälle parmesaanilastuja ja valuta päälle reilusti hyvää oliiviöljyä.
  7. Mausta kevyesti sormisuolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  8. Halutessasi voit lisätä hienonnettua tilliä – se sopii ihanasti yhteen uppomunan kanssa.

Vinkki: Jos pidät villiyrttien keräämisestä, voit lisätä annokseen nokkosta. Käytä hanskoja käsittelyyn ja ryöppää nokkoset kuten pinaatti ennen tarjoilua.

Uppomunan valmistus:

Riko kananmuna varovasti kahvikuppiin tai pieneen kulhoon pieneen kulhoon tai kuppiin, älä riko keltuaista!  Kiehauta vesi ja lisää veteen loraus etikkaa (noin 0,5 dl etikkaa / litra vettä). Pyöräytä hiljalleen poreileva vesi pyörteeksi lusikalla, kauhalla tai vispilällä. Kaada muna varovasti vesipyörteen keskelle. Keitä munia 3–4 minuuttia. Uppomunan kuuluu jäädä sisältä valuvaksi. Nosta muna pois kattilasta reikäkauhalla. Mausta suolalla.

Viinisuositus: