Rapukauden suosikit

31.7.2020 - Kategoriat: Ajankohtaista

Loppukesän odotetuin aika on täällä

Rapukausi käynnistyi heinäkuun lopulla ja saksiniekkoja nautitaan pitkälle syksyyn asti. Ravut ovat monen mielestä herkku ylitse muiden ja niiden ryhdikkäänä parina toimivat parhaiten raikkaan aromikkaat valkoviinit tai raikas, vaalea olut kuten lager tai pils.

Hapokkaat rieslingit tai aromaattiset sauvignon blancit ovat maistuvia rapuviinejä ja kuiva kuohuviini pelittää sekä aperitiivina että ruoan kanssa. Rapujuhlien snapsina nautitaan tietenkin akvaviittia.

Valitsimme viisi juomasuosikkiamme helpottamaan valintaasi

André Delorme Crémant de Bourgogne Organic Brut

Champagnen alueen naapurissa Burgundissa valmistettu kuohuviini – crémant – on loistava ja kohtuuhintainen vaihtoehto samppanjalle.

Perinteisellä samppanjamenetelmällä valmistettu luomulaatuinen André Delorme Crémant de Bourgogne Organic Brut on ilahduttavan puhdaspiirteinen kuohuviini. Maku on kuiva, hedelmäinen ja kypsän sitruksinen sekä ryhdikäs.

⭐⭐⭐”Laadukas ja hyvin tehty” -Viinilehti

Petit Bourgeois Sauvignon Blanc

Loistava esimerkki Sauvignon Blancista parhaimmillaan.

Klassinen Sauvignon Blanc on kuiva, rehevä ja ryhdikäs valkoviini, jossa on mukavaa sitruksisuutta ja mineraalisuutta sekä terhakkaa hapokkuutta.

Sopii loistavasti yhteen paitsi rapujen, myös vähärasvaisen kalan ja kanan pariksi, sekä maistuvaksi aperitiivijuomaksi.

⭐⭐⭐”Laadukas ja hyvin tehty” -Viinilehti.

89 p. -Pekka Suorsa / Viiniopas

Hunawihr Riesling Grand Cru Rosacker

Alsacen parhaimpien viinintuottajien joukkoon kuuluvan Cave Vinicole Hunawihrin upea Grand Cru viini.

Keskitäyteläinen ja kuiva maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Siitä voi erottaa sitrushedelmiä ja kukkaisia piirteitä. Lievä pirskahtelevuus ja lempeät hedelmähapot nostavat veden kielelle. Viini jättää herkullisen, mineraalisen ja keltaisia omenoita muistuttavan, varsin pitkän jälkivaikutelman.

⭐⭐⭐⭐”Harmoninen, laadultaan erinomainen” -Viinilehti

Berliner Kindl Jubiläums Pilsner

Legendaarisen Berliniläispanimon juhlaolut on tyypillinen ja tyylipuhdas pils.

Maussa esiintyy mallasta puhtaasti ja humalien kukkaisuutta raikkaasti. Katkeruus on riittävä ja jatkuu pitkälle maltaiseen jälkimakuun asti. Tämä olut viihtyy mainiosti saksiniekkojen seurassa.

Saatavilla Alkosta ja hyvin varustetuista ruokakaupoista.

D Argentum Dild Aquavit

Käsityönä valmistettu elegantti Premium tilli Akvaviitti kruuna rapujuhlat.

Puhdas ja pehmeä akvaviitti, jota valmistetaan vain pienissä erissä. Jokainen pullo sisältää 7 grammaa tilliä, jota kasvatetaan suojelluilla tanskalaisilla viljelmillä. Sadonkorjuun jälkeen tislaamo vangitsee tillin hienot ja aromaattiset yhdisteet. Tämä ainutlaatuinen prosessi on johtanut täysin uudenlaiseen ja patentoituun tuotantomenetelmään.

Aihealueet: