Saksanhirvi-sienipannu ja viskitynnyrikypsytetty punaviini

7.10.2025 - Kategoriat: Ruokareseptit

Riistaa, sieniä ja Apothic Inferno – syksyn täydellinen makupari

Syksy tuo tullessaan metsän tuoksut, raikkaan ilman ja pöytään parhaat riistan maut. Kun pataan pääsee mehevä saksanhirvi, aromikkaat metsäsienet ja tilkka täyteläistä punaviiniä, syntyy ruoka, joka lämmittää sekä kehoa että mieltä. Tämä saksanhirvi-sienipannu yhdistää hienosti riistan intensiivisyyden ja metsän syvät aromit – yksinkertainen ruoka, mutta täynnä luonnetta ja syksyistä lämpöä.

Täydellisen makuparin tälle riista-annokselle tarjoaa Apothic Inferno, intensiivinen punaviini, jota on kypsytetty viskitynnyreissä. Sen savuiset, mausteiset, vaniljaiset ja suklaiset sävyt nostavat esiin saksanhirven tumman, metsäisen aromin ja korostavat sienten maanläheisyyttä. Lopputulos on täyteläinen ja moniulotteinen makukokemus – täydellinen yhdistelmä viinin voimakkuutta ja riistan pehmeää syvyyttä.

Saksanhirvi-sienipannu

4 annosta | n. 60 min
Resepti: Taina Salovaara

Ainekset

500 g saksanhirvenkäristyslihaa
100 g pekonia
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
200 g metsäsieniä (kantarelleja, tatteja, suppilovahveroita)
1–2 tl timjamia
2 rkl voita
2 dl punaviiniä
1 dl vettä
2 rkl liha- tai riistafondia
suolaa ja mustapippuria
(tarvittaessa tummaa kastikesuurusta)
puolukoita tai karpaloita

Lisäksi:
uuniperunoita
1 prk smetanaa

Ohje:

  1. Suikaloi pekoni. Hienonna sipulit. Puhdista ja paloittele sienet.

  2. Paista pekonia ja sipuleita hetki isolla pannulla. Lisää kohmeinen liha. Paista välillä käännellen ja irrota sulavia viipaleita toisistaan. Kun liha on ruskistunut, lisää sienet, timjami ja voi. Paista, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.

  3. Kaada pannulle punaviini ja vesi, lisää fondi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä noin 15 minuuttia. Halutessasi suurusta liemi ja viimeistele puolukoilla tai karpaloilla.

  4. Tarjoa uuniperunoiden ja smetanan kanssa.