Viinikaappi ratkaisee viinin säilytykseen liittyvät ongelmat

1.3.2023 - Kategoriat: Ajankohtaista
Viinikaappi - viinin säilytys ja varastointi

Säilytä viinisi oikeaoppisesti

Viinikaappi ratkaisee viinin säilytykseen liittyvät ongelmat ja takaa viinille täydelliset säilytysolosuhteet. Sen lisäksi viinikaappi voi olla myös näyttävä sisustuselementti.

Oikeanlaisissa olosuhteissa viini säilyy hyvänä pidempään ja voi jopa parantua kypsyttämisen ansiosta. Täydellinen viinin säilytys- ja kypsyttämispaikka on lämpötilaltaan sopiva ja tasainen, kosteudeltaan optimaalinen, hajuton, tärinätön sekä mahdollisimman pimeä ja suojattuna UV-säteiltä. ”Tasaisissa olosuhteissa; viini säilyy ja ikääntyy optimaalisesti.”

Viinikaappeja on tarjolla monia erilaisia ja löydät varmasti tarkoituksiisi sopivan kaapin, olitpa sitten innokas viinien ystävä tai vannoutunut viinien keräilijä.

Viinin säilytys ja varastointi

Viinien ihanteellinen säilytyslämpötila on 10–15 astetta läpi vuoden.

Paras tarjoilulämpötila useimmille punaviineille on 16–18 astetta ja valkoviineille, kuohuviineille sekä jälkiruokaviineille noin 8–10 astetta.

Jos haluat säilyttää samassa viinikaapissa sekä puna- että valkoviinit on viinikaapissa hyvä olla vähintään kaksi lämpötila-aluetta.

On myös viinikaappeja, joissa voi varastoida viinejä pidempään. Näissä viinikaapeissa on kolme tai jopa neljä lämpötila-aluetta. Tarjolla on myös monilämpökaappeja, joissa lämpötila vaihtelee 6–18 asteen välillä. Oikea ja tasainen lämpötila on erityisen tärkeää silloin kun haluat varastoida viinejä useamman vuoden ajan.

Ilmankosteus on tärkeä ottaa huomioon viinien varastoinnissa. Viinipullon korkki ei saa kuivua koska kuivuessaan se päästää pulloon ilmaa ja hajuja. Ihanteellisissa viininsäilytys olosuhteissa ilmankosteus on noin 60–75 %.

Luonnonkorkin kuivumisen estämiseksi viinit säilytetään vaakatasossa. Kuohuviinit tosin voi säilyttää pystyasennossa, sillä pullon paine riittää pitämään luonnonkorkin riittävän kosteana. Viinipullot, joissa on synteettinen korkki tai kierrekorkki voi myös säilyttää pystyasennossa.

Viinit pitää säilyttää myös valolta ja värinältä suojattuna sillä ne vaikuttavat viiniin negatiivisesti.

Millaisen viinikaapin valitset?

Viinikaappi kannattaa luonnollisesti valita aina tilan sekä käyttötarkoituksen mukaan. Kaappia valitessasi mieti ainakin seuraavia kysymyksiä:

 1. Haluatko kaapin integroituna kaapistoon vai vapaasti seisovana?
 2. Kuinka paljon tilaa tarvitset viineillesi?
 3. Kuinka paljon tilaa on käytössäsi viinikaapin sijoittamista varten?
 4. Onko viinejä tarkoitus säilyttää vuosikausia vaiko lyhyemmän aikaa?
 5. Onko tarvetta useammalle lämpötilavyöhykkeelle, vai riittääkö yksi lämpötilavyöhyke

Vinkkejä viinikaapin valitsemiseen löydät Temptechin blogista.

Kätevä yhden lämpötilavyöhykkeen viinikaappi sopii hyvin viinien pidempiaikaiseen säilytykseen. Tasainen noin 12 asteen lämpötila on täydellinen kaikenlaisten viinien pidempiaikaiseen säilytykseen.

Jos haluat sekä säilyttää viiniä että pitää viinejä tarjoiluvalmiina on valintasi viinikaappi, jossa on kaksi tai useampi lämpötilavyöhyke. Se on täydellinen viinien säilytykseen ja viinin jäähdyttämiseen tarjoilukelpoiseksi. Eri lämpötilavyöhykkeet mahdollistavat erityyppisten viinien jäähdytyksen tarjoilulämpötilaan samanaikaisesti.

Mikäli taas viiniharrastuneisuus on sillä tasolla, että kaapilta kaivataan useampia lämpötilavyöhykkeitä; viihtyvät kuohu- sekä valkoviinit aavistuksen viileämmässä, noin 8 asteessa ja punaviinit noin 12 asteessa.

Ennen tarjoilua voi viinit nostaa hetkeksi joko jääkaappiin viilenemään tai huoneenlämpöön tasaantumaan.

Tempech Heremitage viinikaappi

Voita upea Temptech-viinikaappi itsellesi

Temptech on Pohjoismaiden johtava viinikaappien valmistaja. Yritys on perustettu vuonna 2004 Norjassa, missä pääkonttori edelleen sijaitsee.

Temptech tarjoaa laajan valikoiman viinikaappeja jokaiselle budjetille, niin koti- kuin ammattilaiskäyttöön ja valikoima laajenee jatkuvasti.

Hermitage NWC32SB-W viinikaappi

Tyylikäs ja moderni viinikaappi

Vapaasti seisova viinikaappi tyylikkäällä ja modernilla muotoilulla. Yksi lämpötilavyöhyke (5-18°C) ja tilaa 12 pullolle. Siirrettävät hyllyt, sekä esittelyhylly. Digitaalinen näyttö ja kosketuspaneeli tekevät lämpötilan ja valaistuksen säätämisestä helppoa.

Väri: Musta

Mitat (LxKxS): 252x795x450

Lue lisää Temptech-viinikaapeista täältä

Osallistu arvontaan ja voita Temptech Hermitage NWC32SB-W viinikaappi itsellesi

Osallistu arvontaan viimeistään 9.4.2023. Arvonta suoritetaan 10.4.2023 ja voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Arvonnan säännöt

 1. Järjestäjä

Arvonnan järjestää Beverage Partenrs Finland Oy, Vilhonvuorenkatu 11 A, 00500 Helsinki, Y-tunnus 1592219–8 (myöhemmin ”Järjestäjä”).

 1. Osallistumisoikeus

Arvontaan voivat osallistua kaikki Suomessa pysyvästi asuvat 18 vuotta täyttäneet luonnolliset henkilöt.

 1. Osallistumisaika ja osallistuminen arvontaan

Arvontaan voi osallistua 9.4.2023 saakka. Sama osallistuja voi osallistua arvontaan vain kerran.

 1. Palkinto

Kaikkien arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan 1 palkinto. Palkintona on Temptech Hermitage NWC32SB-W viinikaappi, jonka arvo on  239 € (OVH).

Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi tai toiseksi palkinnoksi eikä siirtää toiselle henkilölle. Palkinto toimitetaan vain Suomessa sijaitsevaan osoitteeseen.

 1. Voittaja valinta ja julkistus

Arvonta suoritetaan 10.4.2023

Järjestäjä ilmoittaa voittajalle henkilökohtaisesti. Mikäli Järjestäjä ei tavoita voittajaa 14 päivän sisällä Järjestäjän yhteydenotosta, arvotaan uusi voittaja.

 1. Järjestäjän vastuu

Järjestäjä maksaa lakisääteisen arpajaisveron näissä säännöissä mainitusta palkinnosta. Palkinnon postituksesta ei koidu voittajalle kustannuksia. Palkinnon voittaja vastaa muista mahdollisista palkinnon vastaanottamiseen tai käyttämiseen liittyvistä kustannuksista.

Palkinto toimitetaan vain Suomessa sijaitseviin osoitteisiin. Palkinnon voittaja vapauttaa Järjestäjän kaikesta vastuusta ja kuluista, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen tähän arvontaan osallistumisesta tai palkinnon vastaanottamisesta.

Palkinnon voittaja vapauttaa Järjestäjän myös kaikesta vastuusta liittyen palkinnon myöhempään käyttöön tai siinä ilmeneviin vikoihin sekä kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa tai vahinkoa, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen osallistumisesta tähän arvontaan tai palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä.

Tämä vastuuvapaus ei kuitenkaan heikennä kuluttajalle kuluttajansuojalain tai muun pakottavan lain nojalla kuuluvia oikeuksia. Järjestäjän vastuu osallistujia kohtaan ei ylitä näissä säännöissä mainitun palkinnon arvoa tai määrää.

Järjestäjä ei vastaa osallistumisista, jotka eivät teknisistä syistä ole tulleet perille tai joissa on puutteelliset tunnisteet tai yhteystiedot. Järjestäjällä on oikeus peruuttaa arvonta ylivoimaisen esteen (force majeure) tai vastaavan tapahtuman johdosta.

 1. Kolmansien medioiden vastuuvapaus

Arvonta ei ole millään tavoin Facebookin, Instagramin tai vastaavan median sponsoroima, suosittelema, hallinnoima eikä millään tavalla liity Facebookiin, Instagramiin tai vastaavaan mediaan. Osallistuja antaa tietonsa ainoastaan Järjestäjän käyttöön, ei Facebookin, Instagramin tai vastaavan median. Osallistujat sitoutuvat vapauttamaan Facebookin, Instagramin tai vastaavan median kaikista arvontaan liittyvistä vastuista ja vaatimuksista.

 1. Muut ehdot

Osallistumalla tähän arvontaan osallistujat sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä ja Järjestäjän niiden tulkinnasta mahdollisesti antamia päätöksiä.

Järjestäjä pidättää oikeuden hylätä virheelliset tai näiden sääntöjen vastaiset osallistumiset kokonaisuudessaan ilman korvausvelvollisuutta osallistujalle. Järjestäjällä on oikeus hylätä sellaiset osallistujat, joiden on syytä epäillä käyttäneen osallistumisessa epärehellisiä keinoja.

Aihealueet: