
Helppo ja herkullinen kalapata
Kalapata & moniulotteinen riesling
Tämä helppo ja herkullinen kalapata on täydellinen valinta, kun haluat valmistaa maukkaan, mutta vaivattoman kalaruoan. Fenkolin makeus, purjon pehmeys ja sitruunan raikkaus muodostavat harmonisen liiton valkoisen kalan hienostuneen maun kanssa.
Kalapata myös valmistuu nopeasti, mutta maistuu siltä kuin olisit käyttänyt siihen paljon enemmän aikaa. Aromikas kalapata toimii yhtä hyvin arjen piristäjänä kuin viikonlopun rentona herkkuna.
Kalapata
4 annosta | 30 min
Resepti: Taina Salovaara
Ainekset
500 g valkoista kalaa fileinä (esim. siikaa, kuhaa, ahventa)
¾ tl suolaa
1 fenkoli
1 purjon valkoinen osa
5 kiinteää perunaa
1 rkl öljyä
3 dl vettä
2 dl valkoviiniä
1 kalaliemikuutio
½ dl sitruunamehua
musta- tai valkopippuria
tilliä
Lisäksi
150 g ranskankermaa
Ohje:
- Leikkaa kalafileet isohkoiksi paloiksi. Mausta palat suolalla.
- Puolita fenkoli, poista kova kanta ja suikaloi fenkoli ohuelti. Puolita ja suikaloi purjon valkoinen osa, huuhtaise suikaleet siivilässä. Kuori ja paloittele perunat.
- Kuullota fenkolia ja purjoa öljyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää vesi ja viini. Murenna sekaan liemikuutio. Lisää perunat ja keitä hiljalleen, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Lisää sitruunamehu ja kalapalat. Mausta pippurilla. Kuumenna ruoka hitaasti kiehuvaksi ja anna hautua pari minuuttia, kunnes kala on kypsää. Katkaise liedestä lämpö, peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä hetki. Viimeistele kalapata hienonnetulla tillillä ja tarjoa ranskankerman kanssa.