Albert Bichot – Kestävää viininviljelyä

7.1.2022 - Kategoriat: Ajankohtaista, Artikkelit, Tuottajista
Kestävää viininviljelyä paremman tulevaisuuden ja puhtaampien merien puolesta. Albert Bichot tuo vastuullista viiniä ruokapöytään.

Kestävää viininviljelyä paremman tulevaisuuden ja puhtaampien merien puolesta

Albert Bichot on yksi Burgundin alueen tunnetuimmista viinitaloista ja se toteuttaa kestävää viininviljelyä paremman tulevaisuuden ja puhtaampien merien puolesta. Vuosisatoja seudulla elänyt perhe ja heidän peuranpäällä koristeltu vaakunansa tunnettiin Burgundissa jo 1300-luvulla, vaikka varsinainen viinitalo aloitti toimintansa vasta noin 500 vuotta myöhemmin. Nykyään Beaunessa sijaitsevaa yhtiötä johtaa Albéric Bichot, joka edustaa perheyrityksen kuudetta sukupolvea. Viiniä viljellään 245 hehtaarin alueella, joka jakautuu yhteensä neljään tilaan Burgundin arvostetuimmilla viininviljelyalueilla aina Chablista Côte d´Oren kautta eteläiseen Côte Chalonnaiseén.

Viininviljelyä luontoa kunnioittaen

Kestävien viljelymenetelmien vaaliminen ja luomulaatuisen viinin tuottaminen ovat Albert Bichotille sydämen asioita. Punaisena lankana viiniköynnösten välissä kulkee luonnon monimuotoisuuden kunnioittaminen ja alueelle tyypillisten olosuhteiden ylläpitäminen.

Hedelmällinen ja rikas maaperä, suotuisa ilmasto ja tuottoisat köynnökset halutaan säilyttää viljelykelpoisina myös seuraaville sukupolville. Viinitalon tiloilla on siirrytty luomuviljelyyn asteittain 2000-luvulta alkaen. Sinnikkään, lähes 15 vuotta kestäneen työn tuloksena Albert Bichotille myönnettiin vuonna 2014 luomusertifikaatti.

Toinen virstanpylväs saavutettiin kolme vuotta myöhemmin, jolloin kaikki Côte d’Orin ja Mercureyn tilojen rypäleistä valmistetut viinit saivat oikeuden sertifioidun luomuviinimerkin käyttöön. Vastuullinen viininviljely perustuu viiniköynnösten tarkkaan valintaan, viljelmien jatkuvaan havainnointiin ja tarkkailuun, vahinkojen ennaltaehkäisyyn sekä alueelle tyypillisen terroirin tuntemukseen. Maata hoidetaan kestävästi, kynnetään harkitusti ja ravitaan vain orgaaniseen kasvatukseen sopivilla lannoitteilla. Koneiden sijaan viljelyksillä työskennellään usein käsivoimin, ja tuholaisten kimppuun käydään vain luomuviljelyssä sallituin keinoin.

*Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes de Chardonnayn Alkosta

Alkon verkkokauppa painike
Kestävää viininviljelyä paremman tulevaisuuden ja puhtaampien merien puolesta. Albert Bichot tuo vastuullista viiniä ruokapöytään.

Muistiin kannattaa painaa luomulaatuinen, Viini-lehden vuoden 2019 luomuvalkoviiniksi valittu *Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes de Chardonnay, joka maistuu eritoten merenelävien seuralaisena.

Kestävää viininviljelyä paremman tulevaisuuden ja puhtaampien merien puolesta. Albert Bichot tuo vastuullista viiniä ruokapöytään.

Joulukuussa 2020 ranskalaisen Tara Ocean Foundation -säätiön omistama kuunari Tara irrotti köydet Bretagnen Lorientin satamasta, nosti purjeet ja suuntasi tutkimusmatkalle maailman ympäri.

Ainutlaatuinen tutkimusprojekti maailman merillä – yhteistyössä Tara Ocean Foundation

Joulukuussa 2020 ranskalaisen Tara Ocean Foundation -säätiön omistama, 36-metrinen kuunari Tara irrotti köydet Bretagnen Lorientin satamasta, nosti purjeet ja suuntasi tutkimusmatkalle maailman ympäri. Yli 70 000 kilometrin matkan tavoitteena on tutkia valtamerien mikro-organismeja sekä ymmärtää ja ennakoida ympäristöriskien ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia niihin. Ainutlaatuinen projekti toteutetaan yhteistyössä säätiön kumppanin ja tutkimusprojektin suojelijan, viinitalo Albert Bichot’n kanssa.

Ennen viinintekijän uraansa Albéric Bichot ehti osallistua useisiin tutkimushankkeisiin Kanadassa ja Etelämantereella. Kun mahdollisuus osallistua ympäristön monimuotoisuutta suojelevaan projektiin tuli vastaan, entinen tutkimusmatkailija lähti innolla mukaan. Lähes kaksi vuotta kestävällä matkalla tutkitaan maailman merien lisäksi sitä, millaiset vaikutukset merellisillä olosuhteilla on viinin kypsymiseen. Niinpä maailmaa kiertävän kuunarin ruumaan lastattiin 12 magnum-pulloa Albert Bichot’n tunnusomaisimpia laatuviinejä. Täysin identtiset pullot säilöttiin samaan aikaan myös viinitalon historiallisen kellarin uumeniin. Sekä merta kiertäneet että kellarin tasaisessa kosteudessa kypsyneet pullot avataan ainutlaatuisen tastingin merkeissä laivan palatessa seikkailuiltaan takaisin Eurooppaan syyskuussa 2022.

Vastuullista viiniä ruokapöytään

Kestävää viininviljelyä paremman tulevaisuuden ja puhtaampien merien puolesta. Albert Bichot tuo vastuullista viiniä ruokapöytään.

Tilausvalikoimaan kuuluva, persoonallinen Mr. No Sulfite Beaujolais Villages on sulfiititon alkuviini, joka sopii myös vegaaniseen ruokapöytään. Gamay-rypäleestä valmistetun viinin tuoksussa erottuvat metsämarjat, herukka ja hento yrttisyys. Keskitäyteläinen maku on marjaisa ja mausteinen, mutta kuitenkin ryhdikäs.

Kestävää viininviljelyä paremman tulevaisuuden ja puhtaampien merien puolesta. Albert Bichot tuo vastuullista viiniä ruokapöytään.

Aligoté-rypäleestä valmistettu, uuden vuosikerran myötä vegaaninen Albert Bichot Bourgogne Aligoté on tasapainoinen, raikas ja miellyttävän hapokas valkoviini, jonka tuoksussa on omenaa, persikkaa sekä ripaus mausteisuutta. Kypsä omena on läsnä myös maussa yhdessä herukkaisuuden, sitrusten ja miellyttävän mineraalisuuden kanssa.