Lehtitaikinapizza

23.12.2021 - Kategoriat: Ruokareseptit
Lehtitaikinapizza

Lehtitaikinapizzan tekeminen on hämmästyttävän helppoa eikä kuohkea makupommi jätä kyllä ketään kylmäksi!

Kuten aina, pizzat päällystetään juuri sinun suosikkitäytteilläsi, minkä vuoksi mekään emme anna tarkkoja määriä millekään ainesosalle – tee pizzoista itsesi näköisiä. Voit myös tehdä monta minipizzaa leikkaamalla lehtitaikinan ensimmäisen kypsennyksen jälkeen osiin. Käytä leipäveistä!

4 annosta / 40 minHelppo

Resepti: Jaakko Impiö | Tastery Foods

Ainekset

1 iso lehtitaikinalevy, sulatettuna
kirsikka- tai luumutomaatteja
sormisuolaa
munakoisoa
paprikaa
tomaattimurskaa
mozzarellaa
salamia
ekstra-neitsytoliiviöljyä
basilikaa

Ohje:

  1. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Siirrä lehtitaikinalevy leivinpaperille ja jauhota se kevyesti vehnäjauholla.
  2. Aseta toinen leivinpaperiarkki taikinan päälle ja kauli sitä kevyesti. Paksuudella ei ole niinkään väliä – ohuempi kypsyy tosin nopeammin.
  3. Kypsennä taikinaa uunissa ilman täytteitä noin 30 min tai kunnes se on kuohkeutunut ja muuttunut rapeaksi.
  4. Painele kypsää taikinaa haarukalla jättäen reunat mahdollisimman koskemattomiksi. Täytä pizza omilla suosikkitäytteilläsi, esim. suolalla maustettujen kirsikkatomaattien, paprikan ja munakoisojen kombolla tai sitten vaikka tomaattimurskan, mozzarellan ja salamin yhdistelmällä. Vihannekset ja muut kannattaa leikata ohuelti, jotta ne kypsyvät nopeasti.
  5. Kypsennä täytettyä pizzaa 200-asteisessa uunissa vielä 2–4 min.
  6. Viimeistele pizzat oliiviöljyllä ja basilikalla.

”What goes together grows together.” Sanonta pitää usein paikkansa ja toimii hyvänä nyrkkisääntönä viinivalintoja miettiessä. Siispä ykkösvalintamme pizzalle on italialainen punaviini.

Rossofuoco Barbera d’Asti Biologico

Vegaaninen luomuviini Piemontesta

Vegaaninen luomubarbera on maukas ja keskitäyteläinen, helposti lähestyttävä viini moneen makuun ja tilanteeseen.

Monikäyttöisyytensä ansiosta se on yksi viinikaapin luottopakeista ja taipuu niin pastalle, pizzalle ja pikkulämpimille kuin vaalealle lihalle ja kasviruoallekin marjaisuutensa sekä keskivahvojen tanniinien ansiosta. Kepeä mausteisuus, yrtit ja tummien kirsikoiden aromit antavat säväystä jälkimakuun.

Tunnistat viinin kauniista etanaetiketistä!

⭐⭐⭐ ”Laadukas ja hyvin tehty” -Viinilehti

Alkon verkkokauppa painike
Aihealueet: