Apothic Red hanapakkaus

19.2.2021 - Kategoriat: Ajankohtaista
Apothic Red hanapakkausviini

Apothic Red – Amerikan myydyin punaviini hurmaa pehmeydellään

Apothic Red -punaviinin väri on tummanpuhuva. Tuoksussa erottuu hiven vaniljaa ja hurjasti punaisten marjojen hedelmäisyyttä. Huljuttelen syvänpunaista viinin lasissa vielä hetkisen, vasta sitten antaudun aromien herättämälle mielihalulle ja otan ensimmäisen siemauksen.

Apothic Red on Amerikan myydyin punaviini ja erittäin suosittu myös länsinaapurissamme Ruotsissa. Se on palkittu myös vuoden 2020 Mundus Vini -kilpailussa kultamitalilla. Odotukset ovat siis jotakuinkin korkealla.

Hanapakkauksen punaisena hohtava, mystiikkaa henkivä kuviointi vangitsee katseen ja saa kiinnostumaan tuoreesta tulokkaasta. Viinintuottajan tarinan mukaan viinin nimi juontaa juurensa 1200-luvun Eurooppaan ja kreikankieliseen Apotheca -sanaan, joka tarkoitti aikanaan pyhättöä, jossa viinintekijä teki taikojaan ja säilytti uniikkeja sekoitteitaan.

Tanniineiltaan Apothic Red on keskitasoa, kieli ei kipristele, eikä viini vaadi välttämättä ruokaa rinnalleen. Makua kuvaillaan karhunvatukkahilloiseksi ja kirsikkaiseksi sekä kevyen vaniljaiseksi. Hento mokkaisuuskin on mainittu.

Maistetaanpas siis! Ensimmäinen siemaus nostaa hymyn korviin. Suutuntuma on silkkisen pehmeä, ja kun suljen hetkeksi silmät, mieleen pulpahtaa makumuisto mehevän kypsistä luumuista ja punaisista marjoista keitetystä hillosta – ihanaa!

Debbie Juergenson – nainen mystisten Apothic-viinien menestyksen takana

Apothic Red kuuluu Kalifornian suurimman viinintuottajan, 1930-luvulla perustetun E. J. Gallon tuoteperheeseen. Kaikki charmikkaan Apothic-brändin viinit ovat kuitenkin Debbie Juergensonin käsialaa.

Naiset ovat miesvaltaisella alalla edelleen vähemmistössä, mutta tilanne on huomattavasti paljon parempi kuin Juergensonin alkutaipaleella 25 vuotta sitten. Geologiaa opiskellut Juergenson tuli taloon analyyttisenä teknikkona, ja ryhtyi tutkimaan viininvalmistusta vanhempien viinintekijöiden rinnalla. Geologian opinnoista oli hyötyä, sillä kuten tiedetään, rypäleiden ja niistä valmistetun viinin maku heijastelee paitsi köynnösten kasvuolosuhteita myös maaperän ominaisuuksia.

Perehtyessään viinintuottamisen saloihin intohimo kasvoi ja tutkijasta varttui Apothic-viinien johtava viinintekijä, joka on erikoistunut rohkeisiin, kekseliäisiin ja intensiivisiin sekoiteviineihin. Epätavallisesta lähestymistavasta ja kokeilunhalusta syntyi kiehtovia makuelämyksiä sekä yksi maailman suosituimmista viinibrändeistä.

Mehevien makujen ja tumman suklaan pari

Apothic Redin pehmeä maku syntyy rypäleiden yhdistelmästä. Zinfandel tuo runsautta, Merlot pehmeyttä, Syrah makua ja Cabernet Sauvignon voimaa. Vaikka Apothic Red onkin Alkossa luokiteltu pehmeäksi ja hedelmäiseksi, siinä on selvästi myös mehevän ja hilloisen makutyypin ominaisuuksia. Korviini kantautuneiden huhujen mukaan viinin ympärille on syntynyt varsin vakiintunut fanikunta. Ei mikään ihme, sillä viini on suunmyötäinen ja niin helposti lähestyttävä, että uskallan suositella sitä maistettavaksi myös niille, jotka eivät punaviineistä perusta.

Viini sopii täydellisesti ystäväporukan illanviettoon, mökkiviikonloppuun tai after workeille, mutta se nauttii myös syntisen suklaisista leivoksista, tummaan suklaaseen dipatuista kirsikoista sekä suolaisten herkkujen seurasta. Kokeile glaseeratun camembertjuuston ja viikunoiden kera tai testaa karamellisoidulla sipulilla ja vuohenjuustolla täytetyn pizzan makuparina. Minä kannan hanapakkauksen kesäkeittiöön ja tarjoilen lasilliset mökkipihaan pölähtäneille
yllätysvieraille. Sillä kuinka ollakaan, Apothic Red rakastaa myös grilliruokaa . Olisipa jo kesä!

Apothic Red Blend punaviini

Apothic Red

Pehmeä ja helposti lähestyttävä moniottelija!

Apothic Red -punaviinit ovat mestarillisia punaisten rypäleiden sekoitteita, jossa mm. runsas Zinfandel, pehmeä Merlot, maukas Syrah ja voimakas Cabernet Sauvignon kietoutuvat yhteen vastustamattomalla tavalla.

Maultaan viinit ovat täyteläisiä, keskitanniinisia, tummasävytteisiä, hennon mokkaisia ja vaniljaisia. Helposti lähestyttävät ja suutuntumaltaan pehmeät punaviinit ovat monikäyttöisiä punaisten liharuokien ja pehmeiden juustojen kumppaneita.

Viinit sopivat mitä mainioimmin myös rentoon illanviettoon seurustelujuomaksi!

Kokeilunhaluisemmat sekoittavat Apothic Rediä ‘Maple Bourbon Sour’ -cocktailiin. Ohjeen löydät tästä.