Viettelevät suklaapalat marmorikuorrutteella

23.2.2021 - Kategoriat: Leivonta, Reseptit
Suklaapalat, Bottega Nero ja tulppaanit

Viettelevät suklaapalat marmorikuorrutteella hurmaavat kevään kahvipöydässä

Täyteläisen suklaisen koostumuksen salaisuus on taikinasta ja kuorrutteesta löytyvä tumman suklainen Bottega Nero suklaalikööri. Italialainen Bottega Nero suklaalikööri on matala-alkoholinen, joten maku on pehmeän suklainen niin leivonnaisessa kuin sellaisenaan nautittaessa.

Marmorikuvioinnin tekeminen ei vaadi erityisiä leipurin taitoja. Kahden erivärisen täytteen sekoitus tehdään veitsen kärjellä sekoittamalla. Voit halutessasi koristella suklaapalat strösseleillä tai vaikka pääsiäiseen pääsiäiskarkeilla.

Suklaapalat marmorikuorrutteella

Pohja

  • 2 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 150 g voita tai leivontamargariinia
  • 1 dl Bottega Nero suklaalikööriä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi yleiskoneella tai vatkaimella. Sulata voi. Sekoita hieman jäähtyneeseen voisulaan huoneenlämpöinen suklaalikööri.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahdon joukkoon kuivat aineet ja voisula suklaaliköörillä. Sekoita taikina huolella. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 180-asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Suklaapalat saavat jäädä hieman kosteiksi, joten varo paistamasta liian pitkään.

Marmorikuorrute

  • 100 g voita tai leivontamargariinia
  • 1/2 dl Bottega Nero suklaalikööriä
  • 5 dl tomusokeria
  • 2 tl tummaa kaakaojauhetta

Sulata voi. Sekoita suklaalikööri voisulan joukkoon. Lisää tomusokeria sihdin läpi voi-suklaalikööriseokseen. Sekoita tasaiseksi haarukalla.

Ota 1/3 kuorrutteesta sivuun ja lisää siihen 3 tl tummaa kaakaojauhetta. Jos kuorrute on kovin jähmeää, lisää hieman suklaalikööriä.

Levitä vaaleampi kuorrutus hieman jäähtyneen taikinalevyn päälle. Lusikoi tummempaa kuorrutetta sattumiksi kuorrutteen päälle. Vedä veitsen kärjellä edestakaisin kuvioita kuorrutteen pintaan.

Anna kuorrutteen hieman jähmettyä viileässä ennen leikkaamista niin saat kauniita paloja.

Bottega Nero Chocolate Liqueur

Upea tummasuklainen likööri

Kermaisen täyteläinen, miellyttävän makea ja kohtuullisen alkoholipitoisuuden omaava tummasuklainen likööri vie kielen mennessään.

Suklaanruskea, hienostunut ja houkutteleva Bottega Nero on täydellinen päätös aterialle. Nautitaan hyvin viilennettynä.

Sopii erinomaisesti erilaisten juomasekoitusten ainesosaksi, jäätelöannoksiin, leivontaan ja jälkiruokiin esim. panna cotta.

Likööri on valmistettu aidoista kaakaopavuista valmistetusta massasta, joka sekoitetaan taidokkaasti alkoholin, veden ja sokerin kanssa. Lopputuloksena saadaan samettisen kermainen likööri, jolla on intensiivisen tummasuklainen  aromi. Grappa antaa juomalle sykähdyttävän loppusilauksen, tehden Bottega Nerosta unohtumattoman makuelämyksen.

Alkoholi: 15%

VEGAANINEN!