Tetrapakkaus on ekoteko

31.3.2023 - Kategoriat: Ajankohtaista, Artikkelit, Tuottajista
Tetrapakkaus on vastuullisia viinivalintoja suosivan kuluttajan ekoteko.

Tetrapakkaus on vastuullisia viinivalintoja suosivan kuluttajan ekoteko.

Tetrapakkaus on jo tuttu näky Alkon hyllyllä.  Kartonkitölkkiin pakattujen viinien kasvaneen suosion takana on osaltaan kuluttajien lisääntynyt ilmastotietoisuus. Pakkauksen osuus on noin 30–40 prosenttia koko viinin hiilijalanjäljestä. Mitä kevyempi ja kierrätettävämpi pakkaus on, sitä pienempi on myös hiilijalanjälki.

Hanapakkauksen jälkeen tetralla on viinipakkausten toiseksi pienin hiilijalanjälki. Kun perinteisen lasipullon hiilijalanjälki juomalitraa kohden on 675 g CO2e/l, on tetran vastaava vain 85 g CO2e/l.

Yhä enemmän huomiota pakkausmuotoon

Tänä päivänä yhä useampi suomalainen perää tuotepakkauksilta ympäristöystävällisyyttä. Viinin kohdalla tämä näkyy siinä, että asenteet uusia pakkaus- ja korkitustapoja kohtaan ovat nykyään sangen suopeat verrattuna runsaan vuosikymmenen takaisiin. Erilaiset pakkausvaihtoehdot tarjoavat myös entistä enemmän mahdollisuuksia tehdä juuri omannäköisiä viinivalintoja.

Kehittämällä pakkausvalikoimaansa vähäpäästöisemmäksi ja vielä paremmin kierrätettäväksi, Alko luo samalla kysyntää uudenlaisille, innovatiivisille pakkauksille. Tässä kehitystyössä myös viinitalojen on hyvä olla aktiivisia. Suosittua Apothic Red Blend -viiniä tuottava Ernest & Julio Gallo onkin lähtenyt näyttämään suuntaa uusille pakkausmuodoille paketoimalla suositun punaviininsä hanapakkaukseen ja kartonkiseen tetraan – vastuullisten suomalaisten iloksi.

Tetrapakkaus on vastuullisia viinivalintoja suosivan kuluttajan ekoteko. Apothic Red

Kätevä Tetra-tölkki on helposti avattava ja suljettava, kevyt kantaa, kolhuja kestävä sekä helposti kierrätettävä.

Suosittu Apothic Red Blend -punaviini sai kevään kunniaksi uuden asun. Uusi Apothic-tetra on vastuullisia viinivalintoja suosivan kuluttajan ekoteko. Sisällöltään tetra on sama täyteläinen ja pehmeän hillomainen kalifornialaishurmuri kuin tähänkin asti.

Zinfandelista, Merlot’sta, Syrah’sta ja Cabernet Sauvignonista sekoitetun Apothic Red Blend -viinin uusi tetrapakkaus edesauttaa osaltaan Alkon itselleen linjaamaa ympäristöstrategiaa puolittaa juomapakkausten ilmastovaikutukset vuoteen 2030 mennessä. Samalla vastuullisuutta arjessaan suosivat kuluttajat ovat mielissään, kun Apothicia saa nyt ympäristöystävällisessä pakkauksessa eli hiilijalanjäljeltään lasipulloa huomattavasti pienemmässä kartonkitetrassa.

Arkiviini maistuu tetrastakin

Etenkin arkikäyttöön ja instant-kulutukseen tetrapakkaus on näppärä vaihtoehto. Kevyt kartonki on yhtä luotettava pakkaus kuin lasipullo, jonka korkean valmistuslämpötilan tuottaminen vie paljon energiaa ja kuormittaa ympäristöä. Myös lasipullojen kuljettaminen tuottaa enemmän päästöjä kuin keveämpien pakkausten kuljetukset.

Pidemmässä, vuosien varastoinnissa tetra toki päästää happea lävitseen – toisin kuin lasi. Helposti lähestyttävän ja mutkattoman maukkaan Apothic-viinin tetraan pakkaaminen on silti perusteltua, sillä Apothic Red Blend on viini, joka todennäköisesti nautitaan heti tai melko pian oston jälkeen.

Tetrapakkaus

Tuttuun tetraan tarttuu helpommin

Jos uusi pakkausmuoto arveluttaa, on tutustuminen mukava aloittaa tunnetusta, tutusta merkistä. Monen suomalaisen makuun istuva Apothic Red Blend on viinintekijä Debbie Juergensonin taiten sekoittama punaviini, johon Zinfandel-rypäle tuo voimaa ja mausteisuutta, Merlot pehmeyttä, Syrah lempeää marjaisuutta ja Cabernet Sauvignon jäntevyyttä sekä raikkautta. Näiden Kalifornian auringossa kypsyvien rypäleiden raikkaus pysyy yllä Lodin alueen viileiden öiden ansioista.

Terästankeissa fermentoidun, tammilastuin ”maustetun” Apothic Red blend -punaviinin aromeista löytyy muun muassa luumua, tummaa kirsikkaa, mustikkaa sekä häivähdys vaniljaa ja mokkaa. Maun makea hillomaisuus ja maltilliset tanniinit istuvat harjaantumattomankin maistajan suuhun.

Apothic Red on Winemaker’s blend eli viinintekijä Debbie Juergensonin taidonnäyte. Hän luo toinen toistaan yllättävämpiä ja toimivampia yhdistelmiä, joihin on helppo rakastua. Debbie ei pelkää luovuutta, vaan luottaa rohkeasti vaistoonsa ja visioonsa viinintekijänä. Hänen asenteensa ja rohkeutensa ovatkin siivittäneet Apothicit monien fanittamiksi viineiksi. Lue lisää Apothic Red -punaviinistä!

Apothic Red löytyy Alkon valikoimasta 75 cl pullossa, 75 cl kartonkitölkissä ja 3 l hanapakkauksessa.

Aihealueet: