Bulgogi – korealainen liha

12.10.2021 - Kategoriat: Ruokareseptit
Korealainen Bulgogi on ohuina siivuina nopeasti kypsennetty herkullisessa marinadissa mehevöitynyt naudanliha, joka on täynnä makua ja helppo valmistaa. Nimi tarkoittaa tulilihaa ja tulee sanoista bul = tuli, gogi = liha. Perinteisesti Bulgogi valmistetaan hiiligrillissä, mutta paistaminen onnistuu mainiosti myös kuumalla pannulla. Marinoi lihaa niin kauan kuin mahdollista (esim. Yön yli), jotta maut ehtivät imeytyä lihaan.

Ainekset:

Bulgogi:

500 g naudan ulkofileetä
Kevätsipulinvartta silputtuna
Tuoretta minttua
Paahdettuja seesaminsiemeniä

Marinadi:

¼ päärynää tai omenaa hyvin hienoksi raastettuna
3 valkosipulinkynttä murskattuna
3 rkl soijakastiketta
1 rkl Gochujang (korealainen chilitahna)
1 rkl raastettua inkivääriä
2–3 rkl ruskeaa sokeria (esim. ruokosokeri tai fariinisokeri)
1 rkl seesamiöljyä
2–3 rkl auringonkukkaöljyä (tai muuta neutraalia ruokaöljyä)

Valmistus

Leikkaa naudanliha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. kohmeinen liha on helppo viipaloida ohueksi, joten voit pitää lihaa pakastimessa noin tunnin ennen viipalointia.

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada seos lihaviipaleiden päälle. Varmista että lihat peittyvät marinadiin. Anna lihan maustua liemessä muutaman tunnin tai yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen grillaamista/paistamista. Kypsennä lihat kovalla lämmöllä nopeasti molemmin puolin.

Nosta lihat tarjoiluastialle, ripottele pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä, silputtua kevätsipulia ja revittyä mintunlehteä.

Voit käyttää jäljelle jääneen marinadin lämmitettynä lihojen kastikkeena.

Tarjoile heti esimerkiksi basmatiriisin kanssa.

Juomasuositus: Kanonkop Kadette Pinotage.

Aihealueet: