Bolognese Mac & Cheese

12.10.2021 - Kategoriat: Ruokareseptit

Koko perheen suosikkiresepti, jonka voi esivalmistaa etukäteen ja paistaa uunissa ennen tarjoilua.

Ohjeesta tulee 4 – 6 annosta. Valmistusaika noin 45 min.

Ainekset:

400 g makaronia tai pennepastaa

Bolognese -kastike:

Loraus oliiviöljyä1 ruskea sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 tähtianista (valinnainen)
500 g naudan jauhelihaa
70 g tomaattipyreettä
½ dl punaviiniä
½ dl lihalientä
1 purkki tomaattimurskaa
2 rkl hienonnettua persiljaa, rosmariinia ja timjamia

Juustokastike:

70 g voita
70 g jauhoja
2 ¾-3 kuppia maitoa
1 rkl Dijon sinappia
Raastettua tuoretta muskottipähkinää tai valmista jauhetta
Suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
150 g Cheddarjuustoa raastettuna (kastikkeeseen ja pinnalle)

Valmistus

Bolognese -kastikkeen valmistus:

Paista sipulit ja tähtianis pehmeäksi oliiviöljyssä matalassa lämpötilassa. Lisää valkosipuli ja paista vielä minuutin verran. Poista sitten kaikki pannulta ja laita sivuun.

Lisää pannulle vielä tilkka oliiviöljyä ja ruskista jauhelihaa. Lisää joukkoon tomaattipyree ja paista vielä pari minuuttia. Lisää aiemmin paistetut sipulit, tähtianis ja valkosipuli takaisin pannulle ja anna kiehua, kunnes neste on haihtunut.

Lisää loput ainekset ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 20–30 minuuttia.

Kastikkeen hautuessa on hyvä hetki keittää makaronit suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan al dente Varo ylikypsentämästä makaroneja. Esilämmitä myös uuni 180 ° C

Juustokastikkeen valmistus:

Sulata voi kattilassa ja sekoita sekaan jauhot. Lisää maitoa vähitellen ja jatka sekoittamista koko ajan, kunnes kastike on sakeutunut eikä paksuunnu enää. Lisää sinappi, muskottipähkinä ja mausteet. Kun maku on oikea lisää joukkoon raastettu cheddar ja sekoita kunnes juusto on kokonaan sulanut.

Kokoaminen ja paistaminen:

Sekoita keskenään keitetyt makaronit, Bolognese -kastike ja 2/3 juustokastikkeesta. Kaada sekoittamisen jälkeen sopivan kokoiseen uunivuokaan ja levitä tasaisesti. Levitä päälle jäljellejäänyt juustokastike ja ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.

Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja kuplii hieman.

Ruokaviinisuositus: Kanonkop Kadette Cape Blend.

Aihealueet: