Burrata-vesimelonisalaatti

5.7.2023 - Kategoriat: Ruokareseptit
Burrata-vesimelonisalaatti

Raikas Burrata-vesimelonisalaatti

Burrata-vesimelonisalaatti raikas ja herkullinen kesälounas sellaisenaan ja erinomainen lisuke grilliruualle tai vaikkapa sinisimpukoille valkoviinissä.

Burrata on miedon makuinen juusto, joka sopii käytettäväksi siihen mihin mozzarellakin.

Ainekset

500 g vesimelonia
250 g mansikoita
1 dl herneitä
burrata juusto

Balsamicokastike:

2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
1 tl hunajaa

tuoretta minttua pienittynä
suolaa
mustapippuria

Ohje:

  1. Valmista balsamicokastike sekoittamalla ainekset. Poista mansikoiden kannat ja siivuta mansikat.
  2. Sekoita balsamicokastike mansikoiden ja herneiden joukkoon. Asettele vadille vesimelonilohkoja ja auki viilletty burrata.
  3. Kaada päälle balsamicomarinoidut mansikat ja herneet.
  4. Viimeiste tuoreella mintulla.

.

Vinkki! Burrata tarjotaan huoneenlämpöisenä, mutta lämmittää sitä ei kannata. Sen sijaan lämpimien ruokien, kuten pastan sekaan tai vaikkapa bruschettojen päälle se sopii mainiosti. 

Aihealueet: