Burrata-vesimelonisalaatti
Raikas Burrata-vesimelonisalaatti
Burrata-vesimelonisalaatti raikas ja herkullinen kesälounas sellaisenaan ja erinomainen lisuke grilliruualle tai vaikkapa sinisimpukoille valkoviinissä.
Burrata on miedon makuinen juusto, joka sopii käytettäväksi siihen mihin mozzarellakin.
Ainekset
500 g vesimelonia
250 g mansikoita
1 dl herneitä
burrata juusto
Balsamicokastike:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
1 tl hunajaa
tuoretta minttua pienittynä
suolaa
mustapippuria
Ohje:
- Valmista balsamicokastike sekoittamalla ainekset. Poista mansikoiden kannat ja siivuta mansikat.
- Sekoita balsamicokastike mansikoiden ja herneiden joukkoon. Asettele vadille vesimelonilohkoja ja auki viilletty burrata.
- Kaada päälle balsamicomarinoidut mansikat ja herneet.
- Viimeiste tuoreella mintulla.
.
Vinkki! Burrata tarjotaan huoneenlämpöisenä, mutta lämmittää sitä ei kannata. Sen sijaan lämpimien ruokien, kuten pastan sekaan tai vaikkapa bruschettojen päälle se sopii mainiosti.