Sinisimpukat valkoviinissä

5.7.2023 - Kategoriat: Ruokareseptit
Sinisimpukat valkoviinissä on hienostunutta pikaruokaa parhaimmillaan

Sinisimpukat valkoviinissä on hienostunutta pikaruokaa parhaimmillaan

Valkoviinissä kypsytetyt sinisimpukat valmistuvat nopeasti hienostuneeksi alkuruoaksi illalliselle, tai vaikkapa kevyeksi lounaaksi Burrata -vesimelonisalaatin kera. Kilosta sinisimpukoita riittää pääruoaksi kahdelle tai alkupalaksi neljälle.

Tuoreiden simpukoiden käsitteleminen ja valmistus on helpompaa kuin uskotkaan.

Talvikuukaudet ovat simpukoiden parasta sesonkiaikaa. Sesonki alkaa jo syyskuussa ja kestää aina huhtikuulle saakka. Viljeltyjä simpukoita on saatavilla ympäri vuoden, mutta kylmän veden aikaan ne ovat parhaimmillaan.

Sinisimpukat valkoviinissä

2-4 hengelle

Ainekset

1 kg sinisimpukoita (tai hietasimpukoita)
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
4 valkosipulinkynttä
1,5 dl Joao Portugal Ramosin Elegant White valkoviiniä
lehtipersiljaa

Ohje:

  1. Huuhtele simpukat juoksevan veden alla. Harjaa simpukat juuresharjalla ja poista parrantupsut terävällä veitsellä. Jos seassa on avonaisia simpukoita, napauta niitä ja seuraa sulkeutuvatko ne. Jos simpukka ei sulkeudu tai kuori on rikki, se kannattaa heittää biojätteeseen.
  2. Kuullota siivutetut valkosipulinkynnet öljyssä ja voissa kattilassa. Nosta lämpöä ja lisää viini. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää simpukat.
  3. Peitä kattila tiiviillä kannella ja anna simpukoiden kypsyä 5-6 minuuttia kunnes ne aukeavat. Ravista kattilaa välillä. Varmista, että liemi kiehuu koko ajan. Ylikypsentäminen tekee simpukoista sitkeitä.
  4. Poista simpukat, jotka eivät ole avautuneet. Tarjoile hyvän leivän ja vaikka Burrata-vesimelonisalaatin kera.

Vinkki! Voit lisätä liemeen halutessasi myös 1/2 dl kermaa. Syö simpukat heti valmistuksen jälkeen. Mikäli simpukoita jää yli ne voi pakastaa ilman kuoria ja käyttää myöhemmin pastakastikkeissa tai keitoissa, simpukat säilyvät pakastettuna noin 5–6 kuukautta.

Savustettu lohi ja Barefoot Buttery Chardonnay

Ramos Elegant White

Valkoviiniuutuus hanapakkauksessa

Ramos Elegant White on monisävyinen ja elegantti valkoviini nyt niin trendikkäästä Portugalista. Viini on kuiva, mutta rehevän hedelmäinen ja maukas. Vivahteikkaaseen aromikkuuteen yhdistyy ryhdikäs hapokkuus, minkä ansiosta viini sopii erinomaisesti kala- ja äyriäispöytään, vaikkapa savustetuille kaloille, kotimaisille ravuille ja simpukkaherkuille.

Tuottaja Joäo Portugal Ramos on palkittu ja arvostettu viinitekijä alun perin Alentejon alueelta, mutta nykyisin hänellä on viinitarhoja jo neljällä eri alueella Portugalissa.

Savustettu lohi ja Barefoot Buttery Chardonnay
Aihealueet: