Grillatut cicchetti-leivät

11.7.2023 - Kategoriat: Ruokareseptit
Cicchetti-leivät valmistuvat näppärästi grillissä

Cicchetti-leivät valmistuvat näppärästi grillissä

Cicchettit ovat pieniä, muutamalla puraisulla syötäviä leipiä tai pieniä alkupaloja, joita tarjotaan esimerkiksi kylmän proseccon kanssa. Tässä resepti cicchetteihin, joissa leipä paahdetaan grillissä, vaikka samalla kun odotellaan grillin lämpenemistä varsinaista grilliateriaa varten. Paahteisen leivän ja mausteisten päällysten vastapainoksi sopii raikas ja elegantti Piccini Prosecco Extra Dry ”Venetian Dress.”

Grillatut cicchetti-leivät

Resepti: Meri-Tuuli Väntsi

Ainekset

Päivän, pari vanhaa vehnäleipää, esim. ciabattaa tai
hapanjuurileipää
Oliiviöljyä

Päälle:

’Ndujaa & hunajaa
Gorgonzolajuustoa & saksanpähkinöitä
tuoreita tomaatteja & yrttejä
Ricotta-pepperonilevitettä (resepti alla)

Ricotta-pepperonilevite:

100 g ricottajuustoa
70 g pehmeää gorgonzolajuustoa
1 grillattu paprika (säilyke)
2 pepperonichiliä (säilyke)
1 tl paprikajauhetta
2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Viinisuositus:
Piccini Prosecco Extra Dry

 

 

Ohje:

  1. Valmista ensin ricotta-pepperonilevite. Painele ricotta ja gorgonzola haarukalla sekaisin. Valuta säilötty grillattu paprika ja pepperonichilit liemestään ja painele vielä ylimääräinen neste niiden pinnasta talouspaperilla. Hienonna paprika ja pepperonit ja sekoita ne sekä paprikajauhe ja ruohosipuli levitteeseen. Laita jääkaappiin maustumaan.
  2. Leikkaa leipä viipaleiksi ja viipaleet tarvittaessa puoliksi, jotta saat sopivan kokoisia leipäsiä. Sivele leivät molemmin puolin oliiviöljyllä ja paahda rapeiksi grillissä, kaasuliedellä taikka uunissa grillivastusten alla. Halutessasi voit hieroa leivän pintaan raa’an valkosipulin kynttä ennen paahtamista.
  3. Kasaa leiville haluamiasi täytteitä, esimerkiksi tuoretta tomaattia ja yrttejä, ricotta-pepperonilevitettä, ’Ndujaa ja sen päälle hunajaa, taikka gorgonzolajuustoa paahdettujen hasselpähkinöiden kanssa.

Vinkki! Muita hyviä täytteitä grillatuille leiville ovat esimerkiksi anjovis, tonnikala, erilaiset pikkelssit, hillot ja juustot, leikkeleet.

Savustettu lohi ja Barefoot Buttery Chardonnay

Piccini Prosecco Extra Dry

Ihastuttavan kauniiseen ”Venetian dress”-pulloon pullotettun proseccon kevyt maku on lähes kuiva ja seuraa aromeiltaan nuorekasta tuoksua. Mukavan hapokas ja raikas viini seurustelujuomaksi ja aperitiiviksi. Sopii monenlaisen tarjottavan kanssa aina oliiveista koviin juustoihin. Ihastuttava makeanveden kalojen tai muiden merenherkkujen kanssa.

Prosecco on helppo yhdistää monenlaiseen ruokaan ja se sopiikin mainiosti ympärivuotiseksi ruokaviiniksi. Näyttävä pullo on myös sellaisenaan mainio lahja ja juhlapöydän somistuttaja.

⭐⭐⭐ ”Laadukas ja hyvin tehty”. -Viinilehti

Savustettu lohi ja Barefoot Buttery Chardonnay
Aihealueet: