
Grillatut cicchetti-leivät
Cicchetti-leivät valmistuvat näppärästi grillissä
Cicchettit ovat pieniä, muutamalla puraisulla syötäviä leipiä tai pieniä alkupaloja, joita tarjotaan esimerkiksi kylmän proseccon kanssa. Tässä resepti cicchetteihin, joissa leipä paahdetaan grillissä, vaikka samalla kun odotellaan grillin lämpenemistä varsinaista grilliateriaa varten. Paahteisen leivän ja mausteisten päällysten vastapainoksi sopii raikas ja elegantti prosecco, joko valkoisena tai roseena.
Testaa ainakin Piccini Proseccot!
Grillatut cicchetti-leivät
Resepti: Meri-Tuuli Väntsi
Ainekset
Päivän, pari vanhaa vehnäleipää, esim. ciabattaa tai
hapanjuurileipää
Oliiviöljyä
Päälle:
’Ndujaa & hunajaa
Gorgonzolajuustoa & saksanpähkinöitä
tuoreita tomaatteja & yrttejä
Ricotta-pepperonilevitettä (resepti alla)
Ricotta-pepperonilevite:
100 g ricottajuustoa
70 g pehmeää gorgonzolajuustoa
1 grillattu paprika (säilyke)
2 pepperonichiliä (säilyke)
1 tl paprikajauhetta
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
Ohje:
- Valmista ensin ricotta-pepperonilevite. Painele ricotta ja gorgonzola haarukalla sekaisin. Valuta säilötty grillattu paprika ja pepperonichilit liemestään ja painele vielä ylimääräinen neste niiden pinnasta talouspaperilla. Hienonna paprika ja pepperonit ja sekoita ne sekä paprikajauhe ja ruohosipuli levitteeseen. Laita jääkaappiin maustumaan.
- Leikkaa leipä viipaleiksi ja viipaleet tarvittaessa puoliksi, jotta saat sopivan kokoisia leipäsiä. Sivele leivät molemmin puolin oliiviöljyllä ja paahda rapeiksi grillissä, kaasuliedellä taikka uunissa grillivastusten alla. Halutessasi voit hieroa leivän pintaan raa’an valkosipulin kynttä ennen paahtamista.
- Kasaa leiville haluamiasi täytteitä, esimerkiksi tuoretta tomaattia ja yrttejä, ricotta-pepperonilevitettä, ’Ndujaa ja sen päälle hunajaa, taikka gorgonzolajuustoa paahdettujen hasselpähkinöiden kanssa.
Vinkki! Muita hyviä täytteitä grillatuille leiville ovat esimerkiksi anjovis, tonnikala, erilaiset pikkelssit, hillot ja juustot, leikkeleet.