Cavan synnyinsijoilta, Penedèsin sydämestä, suoraan suomalaisten sydämiin!
Castellblanc Cava Seco
Pehmeäkuplainen ja ryhdikäs cava, joka sopii lähes joka tilanteeseen
Maku: Puolikuiva, sitrusmaisen hapokas, päärynäinen, keltaluumuinen, kevyen paahteinen, hennon yrttinen.
Käyttösuositus: Loistava onnittelukuohuviini, joka sopii lähes jokaiseen makuun. Sellaisenaan seurusteluun, mutta myös selkeämakuisten kala- ja äyriäisruokien seuraan.
Maa: DO Cava,Penedès,Espanja
Rypäleet: Macabeo, Parellada, Xarel.lo
⭐⭐⭐ ”Laadukas ja hyvin tehty”- Viinilehti
Castellblanc Organic Cava Brut Nature
Paahteinen ja runsas ”brut nature” luomukuohuviini joka ei sisällä lainkaan lisättyä sokeria
Maku: Erittäin kuiva, puhdaspiirteinen, tasapainoinen, hapokas, sitruksinen, raparperinen, keltaluumuinen, pähkinäinen, kevyen paahteinen
Käyttösuositus: Maljakuohuviini, aperitiivi, seurusteluun, paistetut tai grillatut kalat täyteläisten kastikkeiden kera.
Maa: DO Cava, Penedès,Espanja
Rypäleet: Macabeo, Chardonnay
LUOMU!
Castellblanc Rosado Cava Medium Dry
Suomen myydyin rosécava!
Suomalaiseen makuun tehty rosécava, jonka makeutta ryhdittää tuntuva hapokkuus. Suutuntuma on ihastuttavan eloisa ja jälkivaikutelma makean hillomainen.
Maku: Puolimakea, keskihapokas, metsämansikkainen, kirsikkainen, mausteinen.
Käyttösuositus: Erittäin monikäyttöinen. Sopii erinomaisesti onnittelumaljaksi, aperitiiviksi ja seurustelujuomaksi. Käy myös esim. mietojen juustojen, savulohen, raikkaiden salaattien ja makeiden jälkiruokien kanssa
Maa: DO Cava, Penedès, Espanja
Rypäleet: Trepat, Garnacha
Castellblanc Rosado Cava Brut
Ihanan raikas, pienten kuplien ryhdittämä rosécava.
Maku: Erittäin kuiva, keskihapokas, vadelmainen, punaherukkainen, kevyen yrttinen, hennon kukkainen.
Käyttösuositus: Maljakuohuviini, aperitiivi ja seurusteluun. Sopii erinomaisesti vähärasvaisen kalan ja äyriäisten kumppaniksi. Käy hyvin myös kermaisten pastaruokien ja vaalean lihan kanssa.
Maa: DO Cava, Penedès, Espanja
Rypäleet: Trepat, Garnacha
Kätevän kokoisessa 37,5 cl pullossa.
Castellblanc
Castellblanc on yksi Penedèsin alueen vanhimmista cavan tuottajista.
Perheomisteinen viinitalo perustettiin vuonna 1908 ja siitä lähtien he ovat omistautuneet valmistamaan kuohuviinejä intohimolla ja antaumuksella.
Castellblanc, ”valkoinen linna”, on yli satavuotias cavatalo Espanjan tärkeimmän kuohuviinialueen sydämessä, Sant Sadurni d’Anoiassa, vain puolen tunnin junamatkan päässä Barcelonasta. Pareran perhe perusti Castellblancin kylän keskustaan jo vuonna 1908 tehden siitä yhden vanhimmista cavataloista. Barcelonassa oli maailmannäyttely vuonna 1929, missä Pareran perhe esitteli viinejään kaikkien muiden ihmeiden lomassa. Se avasi portit suuremmalle kysynnälle ja kasvulle. 1970-luvulle tultaessa Castellblancin cavojen kysyntä oli niin suurta, että talo muutti ahtaaksi käyneestä keskustasta Sant Sadurni d’Anoian kylän liepeille suurempiin tiloihin, missä cavat valmistetaan vielä tänäänkin.
Castellblanc on yli vuosisadan mittaisessa historiassaan ollut pioneeritalo tuoden parempia tekniikoita kuohuviininvalmistukseen. Nykyään Castellblanc pyrkii jokaisen pullon ja lasillisen kohdalla puhtauteen, raikkauteen ja ilon tuomiseen.
Viinitarhasta lasiin!
Cava on espanjalaista kuohuviiniä, josta valtaosa valmistetaan Barcelonan lähellä Penedèsin alueella, kuten myös Castellblanc. Cava on perinteisesti valmistettu kolmesta eri rypälelajikkeesta, jotka ovat Espanjan omia alkuperäislajikkeita: Macabeo, Xarel·lo ja Parellada. Nykyään käytössä niiden lisäksi ovat myös samppanjan tuotannosta tutut Chardonnay ja Pinot Noir, sekä kourallinen muita lajikkeita.
Cava valmistetaan niin sanotulla perinteisellä pullokäymismenetelmällä. Käymismenetelmästä käytetään myös nimitystä samppanjamenetelmä, koska cavat valmistetaan samoin kuin samppanja.
Tässä menetelmässä viinin toinen käyminen tapahtuu pullossa, jonka aikana myös juoman kuplat syntyvät.
Cavaa ei kannata kypsyttää, vaan se kuuluu nauttia tuoreena ja raikkaana, jolloin sen kuplat ja hedelmäisyys ovat parhaimmillaan. Cava tulee välimerellisestä ja lämpimästä ilmastosta, mikä tekee siitä helposti lähestyttävän, miellyttävän hedelmäisen kuivanakin viininä ja helpon yhdistää erilaisiin Välimeren ruokalajeihin.