La Dolce Vita!
Prosecco Kuvaa italialaista elämänasennetta. Se kutsuu nauttimaan ruoasta ja viinistä ystävien ja perheen kesken, rentoutumaan ja iloitsemaan elämästä.
Piccini Prosecco Extra Dry
Ihastuttavan kauniiseen pulloon pukeutunut prosecco on kuiva, raikas, mukavan hapokas ja ryhdikäs, hienostuneen hedelmäinen, kukkainen ja eloisa.
Upea viini seurustelujuomaksi ja aperitiiviksi. Sopii monenlaisen tarjottavan kanssa aina oliiveista koviin juustoihin. Ihastuttava makeanveden kalojen tai muiden merenherkkujen kanssa. Prosecco on helppo yhdistää monenlaiseen ruokaan ja se sopiikin mainiosti ympärivuotiseksi ruokaviiniksi. Näyttävä pullo on myös sellaisenaan mainio lahja ja juhlapöydän somistuttaja.
Piccini Prosecco Extra Dry on valmistettu Trevison kukkuloilla kasvaneista Glera -rypäleistä, *Charmat-menetelmällä ja viiniä on kypsytetty tavanomaista pidempään hiivojen kanssa sur latte.
*Charmat-menetelmäksi kutsutaan ns. tankkimetodia, joka on saanut nimensä keksijänsä Eugene Charmatin mukaan. Pullottamisen sijaan viinin toinen käyminen, jossa viini saa kuplansa, tapahtuu paineistetuissa tankeissa. Viini pullotetaan valmiiksi kuohuvana paineistetun tekniikan avulla.
Piccini Rosé Prosecco Extra Dry
Pirteän hedelmäinen Piccini Prosecco Rosé Extra Dry on kuin lupaus kesästä ja kepeän kuplivasta ilosta. Proseccojen tapaan se erottuu muista kuohuviineistä kepeydellään. Prosecco Rosén mausta löytyy sekä proseccolle tyypillistä päärynää ja melonimaisuutta, että hurmaavaa punaista marjaisuutta ja aavistus raparperia.
Juoma on maultaan kuiva, hapokas, marjainen, ryhdikäs ja kukkainen.
Piccini toimii loistavasti sellaisenaan sekä aperitiivina, pikkusuolaisille, sushin tai vähärasvaisen kalan kanssa. Patentoitu pullomalli on saanut inspiraationsa venetsialaisesta mekosta.
Rypäleet: Glera, Pinot Noir
Löydät Piccini Rosé Proseccon Alkon verkkokaupasta josta tilaat tuotteita näppärästi ilman toimitusmaksua omaan lähimyymälääsi.
Tunnetko jo Rosé Proseccon? Lue lisää täältä.
Tenute Piccini
Toscanan tunnetuimman viinitalon Tenute Piccinin historia ulottuu vuoteen 1882 jolloin Angiolo Piccini perusti viinitalon Chiantin alueella sijaitsevaan Castellinan kylään.
Noista päivistä alkaen on Piccinin perheen johtotähtenä ollut Angiolon intohimo viininvalmistukseen.
”Tärkeää ei ole se kuinka paljon tekee, vaan kuinka intohimoisesti tekee”
Tätä ideologiaa seurataan edelleen yli 125 vuotta myöhemmin jo neljännessä sukupolvessa. Viinitalo on kasvanut yhdeksi tunnetuimmista toscanalaisista viinitaloista maailmalla.
Nykyisin Tenute Piccini käsittää neljä erillistä viinitilaa jotka kaikki sijaitsevan Toscanan tärkeimmillä viinialueilla.
Vuonna 2012 lanseerattiin ensimmäinen ei toscanalainen viini Piccinin tuoteperheeseen, Piccini Prosecco ja vuoden 2021 alussa lanseerattiin trendikäs Piccini Rosé Prosecco.