Chorizosliderit
Maistuvat Miniburgerit
Miniburgerit, eli sliderit, ovat täydellisiä suupaloja moneen eri tilanteeseen – olipa kyseessä grillijuhlat, noutopöytä tai rento illanvietto ystävien kanssa. Chorizosliderit ovat täynnä makua ja persoonallisuutta, ja ne valmistuvat vaivattomasti muutamasta laadukkaasta raaka-aineesta.
Tulinen chorizo raikastuu tomaatti-sipulisalaattilla ja saa syvyyttä yrttimajoneesista.
Sliderit ovat kuin tavallisia hampurilaisia, mutta pienemmässä koossa.
Vinkkejä
Sämpylöiden valinta:
Pehmeät ja kuohkeat briossisämpylät ovat ihanteellisia hampurilaisten valmistamiseen. Myös gluteenittomat sämpylät toimivat erinomaisesti tässä reseptissä.
Kasvisvaihtoehto:
Voit korvata chorizomakkaran esimerkiksi mausteisilla kasvis- tai härkäpapupihveillä tai grillatulla halloumijuustolla.
Lisää mausteita?
Jos haluat lisää potkua, voit lisätä majoneesiin ripauksen chiliä tai cayennepippuria.
Chorizosliderit
4 annosta
Ainekset
8 minisämpylää
300 g chorizo-raakamakkaroita
1 dl majoneesia
1 valkosipulinkynsi
3 rkl hienonnettua korianteria
3 rkl hienonnettua minttua
1 rkl sitruunamehua
2 tomaattia
½ punasipulia
ripaus suolaa ja mustapippuria
Ohje:
- Puserra makkaroiden sisus ulos kuorista. Muotoile massasta käsin 8 pientä pihviä. Paista tai grillaa pihvit kypsiksi vähän ennen slidereiden kokoamista. Tämä varmistaa, että ne ovat mehukkaita ja lämpimiä tarjoilun aikana.
- Mausta majoneesi raastetulla valkosipulilla, hienonnetuilla yrteillä ja sitruunamehulla.
- Halkaise tomaatit, kaavi pois siemenet ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Yhdistä tomaatit ja sipulisilppu, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
- Halkaise sämpylät ja lämmitä ne nopeasti grillissä, uunissa tai mikrossa. Lämpimät sämpylät ovat herkullisen rapeita.
- Levitä sämpylöiden pohjalle reilusti maustettua majoneesia, lisää päälle chorizopihvit ja tomaatti-sipulisalaatti. Peitä kannella ja tarjoa heti.